Srijeda, 27. ožujka 2024.

NAJLJEPŠI BOŽIĆNI POKLON U Starigrad pod bor stiže novi dječji vrtić

Ugovor o financiranju izgradnje novog dječjeg vrtića u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad potpisan je u petak, 21. prosinca u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Ispred Grada Koprivnice ugovor je potpisao gradonačelnik Mišel Jakšić, a s njim je na potpisivanju bila i ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ida Šipek. Na potpisivanju su bili prisutni i predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. Radi se o Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. kojemu je cilj unaprjeđenje životnih i radnih uvjeta u ruralnim područjima.

– Ovo je izuzetan dan za sve Koprivničanke i Koprivničance. Jako sam sretan i ponosan što ćemo stanovnicima Starigrada omogućiti kvalitetniji život te ga pojednostaviti obrazovanjem njihove djece, što je definitivno zalog za budućnost naše Koprivnice. Isto tako, zahvalio bih svim svojim suradnicima koji su strpljivo i marljivo radili na ovom projektu. Još jednom napominjem da ovime potvrđujemo rekordnu godinu u povlačenju europskih sredstava u cijeloj županiji i puni optimizma ulazimo u novu godinu – izjavio je nakon potpisivanja ugovora vidno zadovoljan gradonačelnik Jakšić.

Zadovoljstvo nije krila ni ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ida Šipek, pod čijom će ingerencijom biti novi vrtić:

– Zaista sam sretna što se krenulo s ovim projektom u izgradnju prijeko potrebnih novih smještajnih kapaciteta za naše najmlađe uzraste. Poznato je da nam postojeći kapaciteti s kojima raspolažemo nisu dostatni za normalno i redovito obavljanje poslova. Danas stvari kreću novim i pozitivnim smjerom. Ujedno, djeca vrtićkog i predškolskog uzrasta napokon će se moći uključiti u aktivnosti koje im do sada nisu bile dostupne na tom području, a na veliku radost njih samih i roditelja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.407.482 kune, sredstva sufinancirana iz EU
iznose 6.437.702 kune, dok će Grad Koprivnica sufinancirati iznos od 1.969.780 kuna.

Izgrađen i opremljen dječji vrtić imat će bruto površinu od 564,18 četvornih metara,  sadržavat će prostorije za tri vrtićke odgojno-obrazovne skupine što čini 66 djece, prateće prostore potrebne za normalan rad kao i uređen vanjski prostor s igralištem za djecu. Ujedno, novi vrtićki kapaciteti omogućit će održavanje programa predškole za gotovo 50 mališana. U konačnici, u neki od navedenih oblika programa uključit će se 130 djece što predstavlja 70% od ukupnog broja djece starosti od 3 do 6 godina na području tog prigradskog naselja. Otvoreno će biti sedam novih radnih mjesta i to za šest odgojiteljica i jednu spremačicu. Rok izvođenja radova je 16 mjeseci od potpisivanja ugovora.

koprivnica.hr
koprivnica.hr
koprivnica.hr
koprivnica.hr
koprivnica.hr
koprivnica.hr
zatvori