Četvrtak, 25. travnja 2024.

Mreža nezavisnih lista: Građani Koprivnice zaslužuju zabavu i koncerte, ali moraju znati koliko ih to košta

Koprivnička Mreža nezavisnih lista medijima je uputila priopćenje u kojem su najavili kako će na idućoj sjednici Gradskog vijeća, koja uskoro počinje u koprivničkoj Gradskoj vijećnici, postaviti pitanje gradonačelniku Mišelu Jakšiću i vladajućem SDP-u koliko točno koštaju koncerti zvučnih glazbenih imena u Koprivnici.

“Tražit ćemo samo ukupan iznos, kako se ne bi zadiralo u tajnost ugovora, bez obzira na to plaća li se iz gradskog proračuna, proračuna Komunalca ili nekog trećeg, sve dok se radi o javnom novcu koji su uplatile Koprivničanke i Koprivničanci”, poručuju iz Mreže.

Podsjećaju i da je cijena ovogodišnje Koprivničke bajke ispala 523 tisuće kuna, što je, kako kažu, “iz nekog razloga 212 tisuća kuna više od planiranog”.

Uz to, iz Mreže napominju i kako je trošak ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada umjesto 64 tisuće iznosio 370 tisuća kuna, pri čemu nije poznato koliko je isplaćeno Toniju Cetinskom. “Kako je manifestacija Koprivničko ljeto koštala oko 330.000 kuna, građane želimo izvijestiti da je za Ljeto, Dan grada i Bajku ove godine otišlo 1,2 milijuna kuna”, zaključuju iz Mreže uoči sjednice Gradskog vijeća.

zatvori