Četvrtak, 28. ožujka 2024.

MIRAN VIKEND Tri prometne nesreće i razmjerno malo alkoholiziranih vozača

Policijska uprava koprivničko-križevačka i tijekom proteklog vikenda provodila je pojačani nadzor prometa.

Od petka do nedjelje u Podravini i Prigorju zabilježene su tri prometne nesreće, sve samo s materijalnom štetom, bez ozlijeđenih osoba. Nijedan od vozača nije bio pod utjecajem alkohola, a jednu je nesreću izazvao mladi vozač.

Policija je ukupno sankcionirala 113 prometnih prekršaja od kojih se 13 odnosilo na alkohol, 26 na prebrzu vožnju, 21 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 11 na nepropisno korištenje mobitela i jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Jedan je vozač uhićen.

Alkoholni rekorder vikenda bio je 31-godišnji vozač bicikla uhvaćen u sitnim noćnim satima petka u Reki koji je “napuhao” 1,96 promila, a najbrži je bio vozač osobnog automobila u petak prijepodne na Podravskoj magistrali u Vlaislavu; vozio je 105 kilometara na sat usprkos ograničenju na 60.

Tijekom vikenda mladi vozači nisu zatečeni pod utjecajem alkohola, ali uhvaćeni su u drugim prekršajima: jedno nekorištenje sigurnosnog pojasa, jedno nepropisno korištenje mobitela, jedno nepoštivanje prometnog znaka i dva prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila. Bio je tu i jedan recidivist koji je vozio pod utjecajem alkohola, a već je ranije sankcioniran zbog prometnih prekršaja.

zatvori