Četvrtak, 25. travnja 2024.

Maratonac Juraj Evačić izjednačio vlastiti rekord, ide prema svojoj 200. utrci

Koprivnički maratonac, 64-godišnji veteran Juraj Evačić za završetak ovogodišnje sezone nastupio je u Novom Sadu i po drugi puta ove godine uspješno istrčao 7. Reciklažni maraton.

Riječ je o posljednjem ovogodišnjem maratonu koji se organizira s ciljem recikliranja energije i snage za narednu sezonu, a ujedno čini dobru priliku za ugodno predblagdansko druženje.

– Ni kiša koja je lijevala tijekom cijelog maratona nije mogla pokvariti užitak i druženje trkača na prekrasnoj šetnici Sunčanog keja uz Dunav, nasuprot monumentalne Petrovaradinske tvrđave – napisao nam je Juraj Evačić.

Ovo je Evačiću bio 18. maraton ove godine kojim je izjednačio vlastiti rekord po broju istrčanih maratona u jednoj godini. Naime, isti je broj istrčanih maratona imao i 2016. godine.

Broj ukupno istrčanih maratona u svojoj 18-godišnjoj maratonskoj karijeri Evačić je tako povećao na 163. S tim brojem koprivnički maratonac i dalje drži drugo mjesto po broju istrčanih maratona na rang-listi hrvatskih maratonaca, s namjerom da u bližoj budućnosti taj broj zaokruži na 200.

zatvori