Subota, 28. svibnja 2022.

KVIZ Donosimo izbor pitanja s trećeg sportskog kviza u Guliveru, provjerite svoje znanje!

Prije nešto više od dva tjedna, posljednjeg dana mjeseca studenog, u koprivničkom Caffe baru Guliver održano je i treće izdanje sve popularnijeg sportskog kviza.

Kviz je ponovno vodio Neven Žnidar uz asistenciju Sare Kavgić, sudjelovalo je 14 ekipa, a pobijedila je Moslavina United sa samo bodom prednosti ispred naše ekipe Drava.info/Mr. No Good. Više o trećem izdanju kviza (uz galeriju fotografija) čitajte ovdje, a aktualni poredak možete pogledati ovdje.

U nastavku vam donosimo izbor pitanja s trećeg izdanja kviza! Provjerite svoje znanje i nabrusite vijuge za četvrti nastavak koji nam najvjerojatnije slijedi negdje krajem prosinca…

1. Svi znamo da je Stanko Mršić apsolutni rekorder s čak 460 utakmica provedenih na klupi u HNL-u, a mi vas pitamo tko je drugi sa 321 nastupom?

Correct! Wrong!

2. Što povezuje sljedeća imena: Juanito, Gauchito, Naranjito, Pique, Ciao, Tip and Tap...?

Correct! Wrong!

3. Već 21 godinu čekamo na osvajanje nekog Grand Slam turnira u ženskoj konkurenciji, zadnja naša predstavnica koja je to uspjela bila je Iva Majoli koja je 1997. godine osvojila Roland Garros. Protiv koga je to igrala u finalu?

Correct! Wrong!

4. Završila nam je Formula 1, pa se idemo prisjetiti jednog vozača koji je apsolutni rekorder po broju startova, a u svojih 18 sezona ih je skupio čak 322. Njegovo ime je?

Correct! Wrong!

5. Kad ima volje, ima i načina! Međutim, ova izreka se ne može primijeniti kod jedne države koja se od 1934. godine pokušava kvalificirati na Svjetsko prvenstvo. 20 puta su već igrali kvalifikacijske turnire, ali ne ide i ne ide. O kojoj državi je riječ?

Correct! Wrong!

6. Gdje su održane Olimpijske igre na kojima je Hrvatska po prvi puta samostalno nastupala?

Correct! Wrong!

7. U periodu od 1930. do 1950. godine, jedan je sport bio zabranjen u Rusiji jer je, kako su to oni objasnili – "štetan za oči". O kojem je sportu riječ?

Correct! Wrong!

8. Sada je dosta aktualno. U južnoameričkoj verziji Lige prvaka, ako ste došli do finala i tamo vas je dočekao taj klub, mogli ste samo spakirati stvari i krenuti polagano kući. U svih sedam finala u kojima je nastupio, svih sedam je pobijedio i došao do naslova pobjednika Copa Libertadoresa čime je i najuspješniji klub toga natjecanja. Koji je to klub?

Correct! Wrong!

9. Na utakmici protiv Maroka na ovogodišnjem SP-u, Cristiano Ronaldo je zabio svoj 85. gol na reprezentativnoj razini te je tako pretekao legendarnog Ferenca Puskasa i zasjeo na drugo mjesto najboljih strijelaca za reprezentaciju. No, koji je igrač postigao najviše pogodaka u povijesti za bilo koju reprezentaciju? Riječ je o bivšem napadaču koji je za svoju reprezentaciju skupio 149 nastupa i zabio nevjerojatnih 109 golova igrajući od 1993. do 2006. godine. Zaigrao je i na dva svjetska prvenstva (1998. i 2006.). a svojedobno je bio i član Bayerna. O kojem je nogometašu riječ?

Correct! Wrong!

10.1. Prepoznaj igrača!

Correct! Wrong!

10.2. Prepoznaj igrača!

Correct! Wrong!

10.3. Prepoznaj igrača!

Correct! Wrong!

Guliverov sportski kviz 3
Loše...
Može i bolje
Pola točno
Više od pola...
Nije tako loše
Vrlo dobro
Sve točno!

Share your Results: