Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Kuglači Podravke slavili u derbiju kola

Kuglači Podravke pobijedili su na gostovanju u derbiju 10. kola zagrebačku ekipu Obrtnik Torbara rezultatom 5:3.

Kuglači Podravke srušili su 3505 čunjeva, 11 više od domaćina Obrtnika, što je najveći i najbolji rezultat u čitavom dijelu prvog dijela prvenstva.

Nakon prvog bloka rezultat je 1:1 i 20 čunjeva prednosti za domaćina. Ivica Uremović ruši 571 čunj, gubi 4:0 u setovima, a domaći najbolji igrač Antun Štimac ruši 619 čunjeva, dok Zvonimir Horžitzky igrač utakmice ruši vrhunskih 629 čunjeva i pobjeđuje 3:1 u setovima protiv Branka Tomljanovića sa 601 srušenim čunjem.

U drugom bloku sjajni Podravkaši Siniša Šantek pobjeđuje 3:1 u setovima rezultatom 608:553 protiv Željka Kulfe i Miroslav Šaško također sa 3:1 u setovima rezultatom 572:539 protiv kombinacije Josip Fabijanić i Stjepan Pongrac. Nakon drugog bloka rezultat je 3:1 za Podravku i 68 čunjeva prednosti.

U zadnjem bloku nastupaju Zlatko Betlehem i Zdravko Serdar. U prvom setu Obrtnik smanjuje razliku za 29 čunjeva, Zlatko gubi 22 razlike, a Zdravko 7 čunjeva, u drugom setu Zlatko pobjeđuje za 5 čunjeva, dok Zdravko igra neriješeno. Treći set Zlatko gubi 16 razlike, a Zdravko 10 čunjeva.

Nakon tri seta zadnjeg bloka Podravkini igrači gube 50 razlike, ali još uvije imaju ukupnu prednost od 18 čunjeva. U zadnjem setu prava drama, Zdravko gubi 28 čunjeva i ukupno ruši 545 čunjeva, 45 manje od Željka Milinkovića koji ruši 590 čunjeva, a Zlatko u zadnjem setu ruši 160 čunjeva, 21 više od protivnika Ivice Kulfe koji ukupno ima 592 čunjeva i Podravkaši pobjeđuju rezultatom 5:3 i 11 čunjeva prednosti. Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja i s pravom je bila derbi kola.

Podravkaši su ponovno pokazali svoj karakter, zajedništvo, bodrenje i navijanje uz pjesmu, do samoga kraja, do zadnjeg hica, što je garancija uspjeha.

Nakon 10. odigranih kola Podravkaši zauzimaju 4. mjesto na tablici s 14 osvojenih bodova, 4 boda zaostatka iza vodeće Lepoglave. U zadnjem kolu u goste ima dolazi ekipa Pakraca protiv koje se očekuje pobjeda.

Trener ekipe Ljubomir Oroz zadovoljan je s postignutim, jedino što možemo žaliti za prve dvije utakmice prvenstva koje smo remizirali, u koje smo ušli još nespremni zbog brzog početka sezone i sezone godišnjih odmora gdje dio igrača nije prošao kompletne pripreme.

Drugi dio prvenstva bi trebao biti puno lakši, u kojem izravni konkurenti dolaze nama u goste i tu vidimo svoju šansu za bolji plasman.

Uz ovakvu igru i atmosferu u ekipi, ne treba brinuti za daljnje rezultate. Prije početka prvenstva kao cilj bilo je zacrtano osvajanje mjesta među prvih pet, a sad je situacija puno izglednija za osvajanje jedne od medalja.

Poslije zadnjeg kola koje se igra 15. prosinca s početkom u 17 sati protiv ekipe Pakraca, predstoji Božićni turnir koji se igra 17. prosinca, a onda slijedi pauza do 12. siječnja kada u goste dolazi ekipa Đurđenovca.

zatvori