Utorak, 26. ožujka 2024.

Građevinski strojevi rade punom parom, asfaltiraju se spojna cesta, odvojci i putevi

Lijepo vrijeme u prosincu pogoduje građevinskim radovima po Koprivnici i prigradskim naseljima.

Strojeva ima u Bakovčicama, između Starigrada i Reke, u Kunovec Bregu, Voćarskom putu te III Vinogradskom odvojku.

Kako je novinare izvijestio pročelnik za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić, radovi na spojnoj cesti između Starigrada i Reke naredaju prema zacrtanim planovima:

– Kao što ste mogli vidjeti, asfaltirana je jedna dionica, u projektu je to treća faza, dužine 1300 metara. Zasad je asfaltiran kolnik, a do kraja godine planiramo asfaltirati biciklističke trake s obje strane pa bi do kraja godine ta dionica trebala biti potpuno uređena.

Tomislav Golubić. Snimila Nela Carek.

Do kraja godine u planu je za drugu fazu, dužine tisuću metara, pripremiti podlogu za asfaltiranje.

– Tako da u sljedeću godinu uđemo s dvije trećine odrađenog posla i nema razloga da prometnica u prvoj polovici iduće godine ne bude u visokom stupnju realizacije – kazao je pročelnik.

U Bilogorskoj ulici u Bakovčicama dosad je asfaltiran dio u dužini 600 metara – prvi uspon koji godinama stvara probleme u zimskim uvjetima te su završeni radovi na uređenju odvodnji oborinskih voda.

– Nismo išli samo s kopanjem jaraka, već smo jarke utvrdili betonskim oblogama. Grad je odlučio uložiti više novca i primijeniti kvalitetnije rješenje koje će kasnije iziskivati manje troškove održavanja – rekao je Golubić okupljenim novinarima.

koprivnica.hr

Pročelnik Golubić najavio je da bi Bilogorska ulica do proljeća trebala biti u potpunosti gotova. A posljednji mjesec dana radi se i u Kunovec Bregu. Tamo su asfaltirani cesta prema Kunovcu te jedan od odvojaka.

– Uspjeli smo odraditi ono što smo mogli. Nažalost, naselje je takvo da nema izgrađenu komunalnu infrastrukturu u tim odvojcima i ovu su praktički jedine dvije ceste uz državnu u kojima smo mogli povući novi asfalt- pojasnio je.

Počeli su i dugoočekivani radovi u Voćarskom putu u Koprivnici. Podsjetimo, Grad za njih izdvaja milijun i sedamsto pedeset tisuća kuna.

– Do kraja godine planiramo izvesti radove u zemlji – sustav oborinske odvodnje, izmicanje određenih instalacija za priključenje na odvodnju koja je na Varaždinskoj – najavio je pročelnik za izgradnju grada.

koprivnica.hr

Sljedeći tjedan počet će i radovi u samom koridoru prometnice pa je pročelnik Golubić napomenuo da bi od 7 do 15 sati moglo biti poteškoća u prometovanju i zamolio građane za razumijevanje. Asfaltiranje Voćarskog puta u planu je za proljeće.

U gradskoj upravi nadaju se da će do kraja prosinca uspjeti asfaltirati i III Vinogradski odvojak.

zatvori