Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Učenici Đure Estera napokon će u vlastitoj školi moći peći svoje keramičke proizvode

U koprivničku Osnovnu školu ‘Đuro Ester’ stiže peć za keramiku. Učenici te škole tako će napokon moći u vlastitoj školi izrađivati i peći različite keramičke proizvode.

Iako radionice keramičkog modeliranja u ovoj školi postoje već dugo vremena, završna faza odnosno pečenje učeničkih radova oduvijek je bio problem, rekla nam je ravnateljica Osnovne škole “Đuro Ester” Sanja Prelogović:

– Već dugo maštamo o keramičkoj peći. Naime, u školi postoji puno grupa koje se, između ostalog, bave keramikom. Međutim, uvijek je bio problem tko će nam radove ispeći tako da ovim putem zahvaljujem školi u Rasinji koja nam je pri tome često pomagala – rekla nam je ravnateljica Prelogović.

Osim keramičkih radionica, ova se škola može pohvaliti i satovima domaćinstva koje pohađaju učenici razredne i predmetne nastave u Područnoj školi Vinica. Tu su i raznorazne likovne i kreativne radionice.

– Želimo da učenici kroz te grupe što više rade rukama. Sve učenici koji pohađaju radionice njegovat će i raditi s jednim posebnim materijalom, a krajnji je cilj, dakle, pečenje keramike koje ćemo napokon moći izvesti kod nas u školi.

Gotovi proizvodi prodavat će se i poklanjati preko učeničke zadruge “Đurđica”, a sljedeće se godine planira i organiziranje smotre na kojoj će biti izloženi keramički radovi učenika.

Dio radova pogledajte u fotogaleriji.

zatvori