Subota, 20. travnja 2024.

FOTO: RADOST NA KLIZALJKAMA Polaznici Škole klizanja uživaju na ledu

Brojni mališani i ove godine uče svoje prve klizačke pokrete na koprivničkom klizalištu. Zajednica sportskih udruga grada Koprivnice i Grad Koprivnica organiziraju Školu klizanja već 12 godina za redom, a provodi ju Mala sportska škola.

– U četvrtak su sa školom počela djeca iz osnovnih škola. Popis nam se dosta proširio, krenuli smo sa šezdesetak, a ujutro smo imali još upita. Kapacitet nam je sedamdesetero djece zbog veličine klizališta i broja trenera – rekla je Dravi.info voditeljica Male sportske škole Marina Tomac Rojčević.

S djecom, ističe Tomac Rojčević, rade diplomirani kineziolozi, a program je verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja:

– Tako da će djeca na kraju dobiti diplome sa statusom klizača ili poluklizača, što ćemo utvrditi na finalnom provjeravanju. Djeca uče klizati kroz igru, pripremamo im različite poligone i koristimo razna didaktička sredstva kako bismo im olakšali učenje. Prošle godine nam je Obrtnička škola napravila i male guralice koje pomažu potpunim neklizačima da stanu na klizaljke.

Uz to, treneri im osmišljavaju i različite igrice kako mi im učenje klizanja, kaže voditeljica Male sportske škole, bilo što zanimljivije. Škola klizanja završit će 5. siječnja.

– Tada će djeca pred svojim roditeljima, obiteljima i svima okupljenima pokazati što su naučila u ovih deset dana po dva sata, što je znači ukupno dvadeset sati klizanja. S time da uvijek uzmemo par sati za rezervu jer ne znamo kakvi će biti vremenski uvjeti. Također, djeca ne mogu doći svaki dan pa da na kraju svi imaju deset predviđenih sati.

Osim škole klizanja, na koprivničkom klizalištu svake zime provodi se i škola hokeja koju organizira Inline hokej klub Koprivnica.

zatvori