Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Prijemom u gradskoj upravi obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Međunarodni je dan osoba s invaliditetom. Tom prilikom predstavnike udruga osoba s invaliditetom koje djeluju u našem gradu ugostio je gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima.

– Sva sredstva koja prođu kroz proračun i druga podrška koju možemo dati kao gradska vlast i sustav grada je nešto što nas izuzetno veseli. Kad svaki taj koračić, priča, projekt, manifestacija, projekt i pokušaj da nešto napravimo boljima, olakšamo vam život, kod vas prouzroče veselje je nešto što nema cijenu. Zato u konačnici postoji Grad kao jedinica i skup ljudi koji u njemu žive – rekao im je gradonačelnik.

Snimila Nela Carek.

Prijemu u gradskoj upravi prisustvovali su predstavnici Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice, Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra, Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina, Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije, Društva multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije, Sportske udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Veliko srce i Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Koprivnica.

Snimila Nela Carek.

Svi redom zahvalili su na podršci i potpori koju imaju u gradskoj vlasti.

– Dosad smo imali izvrsnu suradnju s Gradom, bez njih ne bismo preživjeli. Nemam ništa loše za reći, na svim velikim i međunarodnim natjecanjima, gdje god idemo, uvijek nas podržavaju. To je ono što je nama bitno, a našoj djeci bitno je da vi dođete na naše manifestacije – kazala je Silvija Kovač iz Velikog srca.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je postizanje boljeg razumijevanja problema osoba s invaliditetom u široj društvenoj zajednici, a ovogodišnja tema mu je “Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti”.

Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
zatvori