Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: NOVINARI KOD ŽUPANA Koren na blagdanskom domjenku rezimirao godinu i najavio sljedeću

‘Ova je godina na trenutke bila prilično izazovna. Uspješno smo apsolvirali poslovnu godinu koju ćemo pamtiti kao godinu financijske konsolidacije.’

Ocjena je to koju je na blagdanskom domjenku za djelatnike u medijima izrekao koprivničko-križevački župan Darko Koren. A najavljujući iduću, župan Koren je rekao da će to biti još jedna godina u kojoj će se novcem konzervativno upravljati, ali i pripremati za nove investicije:

– Pripremamo iduću godinu kao onu u kojoj ćemo osigurati veće aktivnosti za iduće razdoblje. Po pitanju proračuna, iduća je godina konzervativno planirana i ne toliko raskošna u rashodovnoj strani, ali je zamišljena kao godina pripreme nekih većih projekata.

Župan je ponovio da su 40 milijuna kuna vrijedna ulaganja u dnevnu bolnicu najveća investicija planirana u idućoj godini. Bit će tu investicije u energetsku objavu u dva ili tri školska objekta, a u planu je i iskorak u poticanju lokalnog gospodarstva. Županijskoj upravi jedna od glavnih zadaća bit će i nabavka novca za predfinanciranje projekata koji će biti financirani europskim novcem, a župan, kaže, mnogo razmišlja i o javno-privatnom partnerstvu kao jednoj od mogućnosti financiranja kapitalnih javnih projekata. Sve u svemu, kaže župan:

– Imamo puno razmišljanja i planova. Neke i ne možete planirati unaprijed, jednostavno se dogode u hodu. Mislim da će nama, kad govorimo o projektima i ulaganju, iduće godina biti ključna u zdravstvenom sektoru.

zatvori