Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Koprivnički mališani uživali u zabavnoj božićnoj predstavi ‘Vol i magarac’

Učenici koprivničkih osnovnih škola danas su premijerno pogledali predstavu Kazališta Oberon ‘Vol i magarac’ koju je prema popularnom tekstu Norberta Ebela režirao Damir Mađarić.

“Vol i magarac” priča je o dvojici prijatelja iz Betlehema. U zimskoj noći Vol se vraća u staju i nakon teškog i napornog dana želi samo jedno – jesti, ali u njegovim jaslama leži djetešce, a on ne može do svoje hrane. Dijete još i plače! Što da radi? Gdje je Magarac? On nikada nije tu kada ga Vol treba, a kada se pojavi obojica ne znaju što i kamo s malim “Mesiasom” kojeg vani traže vojnici kralja Heroda i trojica čudnih muškaraca koji su slijedili zvijezdu. Magarac misli da je dijete Isus dok Vol sumnja u to. Roditelja mu nema. Dijete i dalje plače, gladno je… Što mala djeca jedu, pitaju se. Mlijeko! Slijedi potraga za mlijekom i hranjenje nejakog djeteta. Na posljetku obojica odluče preuzeti brigu nad njime podjelom uloga zamjenskih roditelja sve dok se ne pojave pravi roditelji.

Priča je to o požrtvovnosti, o dužnosti pojedinaca u društvu i odnosu prema bližnjem. Priča je to o vjeri i ljubavi! Svako dijete pronaći će u ovoj predstavi jasnu poruku ljubavi, a roditelji da djeca trebaju njihovu nesebičnu pomoć i podršku. Brza igra dvojice vrhunskih glumaca uz pjevanje na sceni donosi pravu zabavu za cijelu obitelj! Toliko puta ispričanu priču o rođenju Isusa ovdje nalazimo bez klišeja iz jednog novog kuta gledanja, donešenu uz snažnu poruku na veseo i duhovit način.

Tekst: Norbert Ebel
Režija i prijevod: Damir Mađarić
Uloge:
Vol: Adam Končić, glumac kazališta Komedija, igrao u TV serijama i filmovima, suosnivač vokalnog kvarteta Gubec, osnivač glumačkog festivala u Krapini GFUK
Magarac: Fabijan Pavao Medvešek, glumac kazališta Komedija, glumio u mnogim kazalištima, a sada najpoznatiji po ulozi svećenika u seriji “Na granici”
Glazba: Gordana Evačić
Kostimi: Marija Šarić Ban
Scenografija: Marta Crnobrnja

zatvori