Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Brojni poznati Koprivničanci okupili su se na tradicionalnom humanitarnom domjenku

Tradicionalni božićni domjenak gradonačelnika Koprivnice održan je danas u Galeriji Mijo Kovačić.

Okupljene gradske uglednike prvo je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal:

– Sva važna koprivnička lica meni draga danas su tu. Još jednom vas srdačno pozdravljam u ime svih vijećnica i vijećnika Gradskog vijeća. Još je jedna godina iza nas. U toj godini dogodilo se puno dobrih stvari, dogodile su se i neke loše stvari. Želio bih da u idućoj godini sve ove dobre stvari ponavljamo i dižemo na višu razinu. Ono što je bilo loše ne treba zaboraviti, ali samo kao školu za ubuduće, da nam se to loše više ne bi dogodilo. U ovo adventsko vrijeme uobičajeno je da si oprostimo, da si zaboravimo neku tešku riječ. Ja vas isto tako molim da čistog srca uđemo u ove blagdane koji su pred nama. Još jednom, hvala vam za sve što činite ovom gradu, želim vam blagoslovljen Božić i sretnu novu godinu.

Gradonačelnik Mišel Jakšić pozdravio je okupljene te uputio zahvalu:

– Prije svega svima vama i naravno svim našim Koprivničankama i Koprivničancima veliko hvala za ovu godinu koja ostaje iza nas, za godinu u kojoj je svatko od nas dao najviše od sebe i dao svoj doprinos u daljnjem rastu i razvoju našega grada, naše Koprivnice.

Taj doprinos donio je rezultat koji će se pamtiti. Koprivnica je, ponovio je gradonačelnik Jakšić, postigla najbolji poslovni rezultat u posljednjih 10 godina. Sa 17-postotnim rastom prihoda, smanjenjem rashoda, suficitom poslovanja i smanjenjem kreditnog zaduženja s jedne i pokretanjem novog investicijskog ciklusa s druge strane, 2018. godina svakako će biti godina za pamćenje. Koprivnica je sačuvala postavljen društveni standard među kojima briga za mlade, ali i starije građane ima posebno mjesto. A osim toga, provodi projekte kojima je postala županijski rekorder u povlačenju EU novca:

– Sada, krajem ove godine stigla nam je obavijest da nam je prošlo i reciklažno dvorište i izgradnja novog vrtića u Starigradu. Spremamo se za obnovu Loptice u Svilarskoj, što znači da ćemo europskim novcem obnoviti centralni objekt vrtića Tratinčica. Čekamo rezultate energetskih obnova za još poneku našu školu i zajedno s našim partnerima i prijateljima iz Križevaca i Piškornice spremamo se i u nova ulaganja u sustav gospodarenja otpadom. Sve ovo što sam pobrojalo doseže 100 milijuna kuna i tako smo županijski rekorder u povlačenju EU novca.

U Koprivnici je ove godine bilo i teških i nepopularnih poteza, no oni su bili nužni kako bi se omogućio daljnji razvoj i prosperitet, rekao je gradonačelnik:

– Prošli smo godinu stabilizacije našeg Komunalca koji je nov, pomlađen i stabiliziran uspio napraviti nove iskorake, ući u nova partnerstva s podravskim općinama. Vjerujem da će sve ono gdje smo gubili političke poene dati rezultate u vremenu pred nama, poput izgradnje nove škole na Podolicama, nove sportske dvorane uz školu Đuro Ester te sijaset ulica i trgova koje ćemo uređivati. A najveći od svih je 440 milijuna kuna vrijedan projekt Aglomeracije Koprivnica – najveći infrastrukturni europski projekt u povijesti naše županije.

Koprivnica je, podsjetio je gradonačelnik Jakšić, stalno svrstavana u top 5 gradova po kvaliteti života u Hrvatskoj.

– Svim ljudima, svim gospodarskim sustavima koji grade ovaj grad dugujemo još jači angažman, predaniji rad, bez puno filozofije, s malo spavanja. Dugujemo sami sebi da čuvamo i podižemo Koprivnicu kao najbolje, najljepše i najrazvijenije mjesto za život u Hrvatskoj. Znam da građani ovog grada to mogu, građani koji su stvorili Podravku i Vegetu, naivnu umjetnost i kulturu, velike sportske gigante poput Rukometnog kluba Podravka… Siguran sam da je pred nama lijep, uspješan i novi napredan razvoj grada, naše Koprivnice. Ovaj će grad ići snažno naprijed zahvaljujući svima vama – zaključio je gradonačelnik.

A u skladu s božićnom tradicijom, uzvanici su donirali novčane priloge. Tako su za pomoć samohranoj majci djeteta s invaliditetom Armeliji Fijačko darovali 7.400 kuna. Njezin sin David ima 13 godina i živi s majkom koja ima status roditelja njegovatelja na prvom katu kuće. Prikupljenim sredstvima pomoći će im se u kupnji pomagala koje bi olakšalo prenašanje Davida i dizala koje bi im olakšalo pristup na prvi kat kuće.

zatvori