Subota, 28. svibnja 2022.
Home Featured FOTO Blagdanski sirovojelski jelovnik

FOTO Blagdanski sirovojelski jelovnik

0
FOTO Blagdanski sirovojelski jelovnik
Snimila Teodora Lukavski.
Blagdani su nam na vratima i sve aktivnosti su usmjerene oko nabavke namirnica za pripremu blagdanskih, specijaliteta koji će se tih dana naći na obiteljskim stolovima.

Potaknuti invazivnim reklamama nastojimo ispuniti sve svoje zacrtane ciljeve u smislu nabavke hrane i poklona. Jer kakvi bi to bili blagdani bez hedonizma.

Snimila Teodora Lukavski.

Sjećam se svojih pohoda trgovinama gubeći zadnji atom snage kako bi za obitelj nabavila raznolike namirnice. Sada je kod mene priča drugačija. Moj životni put je zauzeo pravu sirovojedsku putanju koja mi daje obilje snage, zdravlja, vitalnosti i izdrživosti, empatije prema životinjama i svijesti očuvanja prirode.

Snimila Teodora Lukavski.

Ponekad mi se čini da ne pripadam ovome svijetu. Nikada nisam bolesna niti umorna zahvaljujući svježim cijeđenim sokovima i prijesnom voću kojega svakodnevno pojedem i po nekoliko kilograma. No, u cijeloj toj priči poželim pojesti neke sirove delicije kreirane i procesuirane plodove voća i povrća koji imaju najbolji okus na ovome svijetu, a još k tome i pozitivan učinak na naše zdravlje.

Naime, prije šest i više godina radikalno sam promijenila svoj stav i način prehrane prema sirovoj hrani u korist zdravlja. Kada me ljudi pitaju odakle mi ideja, odgovorim im da je sve stvar uma i spoznaje koja je najvažnija činjenica u toj cijeloj priči.

Snimila Teodora Lukavski.

Drugo zahvalna sam svojem tijelu koje mi i je objavilo bolest. Zahvaljujući svojoj intuiciji pronašla sam put izlječenja prema sirovoj hrani. Naravno nije bilo jednostavno, i nema čarobnog štapića za djelovanje. Pravo sjedinjenje s prirodom dalo mi je poticaja i hrabrosti da još dublje uđem u carstvo sirove hrane. Pomažem i drugima. Najdraži mi je uspjeh kod svakog čovjeka kojem sam pomogla, da riješi svoje zdravstvene probleme. Ponosna sam na one koji me slijede i kojima sam inspiracija.

Podignimo svoju svijest i dajmo priliku za život svim bićima, jer imaju ista prava na Planeti kao i mi.

Snimila Teodora Lukavski.

Sretni i veseli Blagdani i Samo sirovo za zdravlje!

Donosim vam priču svoga sirovoga Menia za Blagdane:

– Hladnoprešani sokovi od naranče, Anansa i grejpa
– Voće, veći izbor nego obično, s dodanim svježim datuljama
– Raznolika salata ili mali Budha bowl (radič, kelj lišćar, endivija, crveni kupus, paprika, mladi luk, mrkva, rotkvica, špinat, matovilac, mrkva, cherry rajčice, kupus bijeli i crveni) s preljevom od indijskih oraščića, celera, limuna, sirupa od datulja, mladog luka, svježeg peršina, uz dodatak sušenih povrtnih krekera i čipsa od batata
– Kao glavno jelo bit će nam Kaneloni od tikvice punjenim mariniranim svježim baby šampinjonima i sunčanim namazom.
– Od deserta, počastit ćemo se sirovim Tortama od naranče badema i čokolade prelivenu čokoladom), zatim kokos tortom s jagodama i bademima naziva Zimska čarolija s voćem ( jagodama, borovnicom, ribizlom i što vama padne na um)

Snimila Teodora Lukavski.

Nada Zlatar Lukavski
Praktičarka, Istraživačica, kolumnistica, prezenterica i voditeljica radionica sirove hrane. 
www.sirovirecepti.com 
www.shop.sirovirecepti.com
https://www.facebook.com/sirovirecepti.com