Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Blagdanske gužve rezultirale s čak pet prometnih nesreća

Blagdanske gužve rezultirale su jučer u Koprivnici s čak tri prometne nesreće, a još dvije dogodile su se u okolici grada, doznajemo od Policijske uprave koprivničko-križevačke.

U sudaru na raskrižju Ulice Braće Radić i Ivana Sabolića jučer oko 11:10 sati ozlijeđene su dvije osobe. Naime, 57-godišnji vozač teretnog vozila Opel Combo splitskih registracijskih oznaka dolaskom do navedenog raskrižja oduzeo je prednost Opel Corsi koprivničkih registracijskih oznaka kojeg je vozio također 57-godišnjak.

Došlo je tako do sudara teretnog i osobnog automobila, nakon čega je Opel Combo od siline udarca odbačen u Opel Zafiru koja je bila zaustavljena kod raskrižja, a kojom je upravljala 48-godišnjakinja.

Lakše tjelesne ozljede zadobili su vozači Opel Comba i Opel Corse te su odmah vozilima hitne pomoći odvezeni u koprivničku Opću bolnicu. Protiv vozača teretnog vozila bit će pokrenut prekršajni postupak.

Samo pola sata kasnije dogodila se prometna nesreća u Miklinovcu. 26-godišnja vozačica BMW-a koprivničkih registracijskih oznaka kretala se neprilagođenom brzinom Ulicom Miklinovec u smjeru Ulice Miroslava Krleže. U jednom trenutku udarila je u bočnu stranu drugog automobila kojeg je vozila 25-godišnjakinja, a koja je u tom trenutku pretjecala treći osobni automobil za čijim je upravljačem bio 66-godišnjak. Nakon toga došlo je do nekontroliranog kretanja BMW-a po travnatoj površini i ponovnog udara u navedena dva automobila.

Nitko od sudionika nije bio pod utjecajem alkohola, a protiv 26-godišnjakinje će biti pokrenut prekršajni postupak.

Još jedna prometna nesreća dogodila se noćas oko 2:10 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Koprivnici. 26-godišnji vozač Škode zagrebačkih registracijskih oznaka kretao se u smjeru Ulice Mihovila Pavleka Miškine kad je uslijed neprilagođene brzine došlo do zanošenja vozila na lijevu pokretnu traku i udara u prednji dio Audija riječkih registracijskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog smjera.

26-godišnjak je, naime, bio pod utjecajem alkohola od 1,46 promila te je vozio automobil čija je prometna dozvola istekla. Nakon prometne nesreće smješten je u posebne prostorije policije te će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.

Dodajmo još da su se jučer oko 8:30 sati u Štaglincu zbog nepropisnog uključivanja u promet sudarili osobni i teretni automobil. Vozač teretnog vozila upravljao je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Još se jedna prometna nesreća dogodila tijekom 23./24. prosinca u Ulici Petra Preradovića u Podravskim Sesvetama. Zbog neprilagođene brzine nepoznati vozač je nepoznatim vozilom sletio van kolnika te udario u betonsku ogradu i betonski stup električne mreže. Policija traga za nepoznatim vozačem i vozilom.

zatvori