Subota, 20. travnja 2024.

Elektrozavarivači uspješno završili program osposobljavanja u Obrtničkom učilištu Pouka

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Završni ispit za polaznike programa osposobljavanja za obavljanje poslova elektrozavarivača u Obrtničkom učilištu Pouka održan je 18. prosinca 2018.

Nakon odslušanih 59 sati teorijske nastave te odrađenih 250 sati praktične nastave, osam polaznika programa uspješno je položilo teorijski i praktični dio završnog ispita te su time stekli Uvjerenje o osposobljavanju za obavljanje poslova elektrozavarivača.

Pouka je ovaj program provodila u okviru projekta “Učenjem do posla” iz kojeg su bili pokriveni svi troškovi provedbe te je za polaznike bio u potpunosti besplatan. Iz projekta su financirani i putni troškovi za polaznike iz udaljenijih mjesta, troškovi zaštitne odjeće i opreme te osiguranje polaznika na praktičnoj nastavi.

Program osposobljavanja za elektrozavarivače bio je zadnji od tri provedena obrazovna programa u okviru ovog projekta. Prethodno su odrađeni program usavršavanja za montere solarno toplovodnih sustava te program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju tesar.

Projekt “Učenjem do posla” kandidiran je u okviru poziva “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti”, a cilj mu je unaprjeđenje znanja i vještina osoba s nižom razinom kvalifikacije ili bez kvalifikacije te dugotrajno nezaposlenih u svrhu povećanja njihove zapošljivosti. Partner u provedbi aktivnosti je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

Vrijednost projekta je 515.079,13 kn, a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva u 100% iznosu i to 85% iz Europskog socijalnog fonda temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Obrtničkog učilišta Pouka.

zatvori