Petak, 29. ožujka 2024.

Dvojica vozača jučer sjela za upravljač pijana, u tri prometne dvoje ozlijeđenih

Tri prometne nesreće dogodile su se jučer u Koprivnici i okolici, javlja Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Najprije se oko 18:50 sati na otvorenom dijelu državne ceste broj 2 između Đurđevca i Kalinovca biciklist sudario s osobnim automobilom Audi A6 bjelovarskih registracija. Naime, 74-godišnji biciklist na sebi nije imao ispravne svjetlosne uređaje niti je bio označen reflektirajućim odjećom. Kretao se u smjeru Kalinovca desnim rubom ceste kad je u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu te se sudario s Audijem koji je dolazio iz suprotnog smjera. Njime se u smjeru Đurđevca kretao 51-godišnjak.

Biciklist je odbačen van kolnika na zelenu površinu prilikom čega je zadobio teške tjelesne ozljede. S obzirom na to da je zbog nepropisnog kretanja izazvao prometnu nesreću, protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Još je jedna osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se samo 10 minuta kasnije dogodila u Novigradu Podravskom. 30-godišnji vozač Forda koprivničkih registracija kretao se oko 19 sati Koprivničkom ulicom u smjeru Virja, i to pod utjecajem alkohola od 1,60 promila. Uslijed neprilagođene brzine prešao je na suprotnu stranu kolnika i zatim udario u bočnu stranu teretnog Volva kojeg je s priključnim vozilom vozio 34-godišnjak. On nije bio pod utjecajem alkohola.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 17-godišnji putnik u automobilu. Protiv vozača Forda bit će pokrenut prekršajni postupak. Dodajmo da je zbog obavljanja očevida od 19:30 do 20:50 sati bila zatvorena državna cesta broj 2 u Novigradu Podravskom, te se promet odvijao obilazno Novigrad Podravski – Delovi – Jeduševac – Koprivnički Bregi – Glogovac i
obrnuto.

Tri su osobna automobila oštećena u sudaru koji se dogodio oko 22:45 sati na Varaždinskoj cesti u Koprivnici. 39-godišnji vozač Opel Zafire francuskih registracijskih oznaka kretao se pod utjecajem alkohola od 1,65 promila. Išao je u smjeru Zagrebačke ulice kad je došlo do zanošenja automobila van kolnika. Nakon slijetanja automobil je prednjim dijelom udario u metalni prometni znak, a potom i stražnji dio parkiranog teretnog vozila Berlingo koprivničkih registracijskih oznaka.

Berlingo je potom odbačen unaprijed te je prednjim dijelom udario u zid kuće i stražnji dio parkiranog osobnog automobila Daewoo varaždinskih oznaka.

Vozač Opela smješten je posebne policijske prostorije gdje je ostao do otriježnjenja. Protiv njega će također biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori