Petak, 19. travnja 2024.

TALENTIRANI STOPER Matko Zirdum: Sretan sam i zadovoljan debijem protiv Dinama, a posebno se radujem blagdanima i druženju s prijateljima

Slaven Belupo u subotu je poražen od Dinama na Maksimiru u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa s 1:0. Slavenaši su igrali jako dobro, a posebno veseli da je priliku od prve minute konačno dobio talentirani 20-godišnji stoper Matko Zirdum.

– Bio sam jako sretan nakon trenerove informacije da ću startati protiv Dinama. Drago mi je što je trener prepoznao moje zalaganje na svakom treningu i puno mu zahvaljujem na tome. Ovu sam priliku čekao jako dugo i živio sam za ovih 90 minuta, tako da je postojala samo ona sportska pozitivna trema, ali čim smo izašli na teren, niti nje više nije bilo – rekao je Matko Zirdum.

Zirdum je rođeni Koprivničanac, odrastao je u kvartu Taraščice i od malih nogu se bavi nogometom. Već kao dječak isticao se zbog visine i sjajnog pregleda igre pa je ubrzo otišao u školu nogometa Dinama iz Zagreba. Nakon povratka u Slaven Belupo, Zirdum se godinu dana ‘kalio’ na posudbi u istarskom Novigradu gdje se po prvi puta susreo s bivšim suigračima iz Dinama. Bilo je to u osmini finala prošlogodišnjeg Kupa, a Zirdum i društvo opasno su namučili favorizirane Dinamovce, koji su na kraju prošli nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Čini se kako Dinamo stalno prati Zirduma pa je sudbina htjela da prve minute u dresu Farmaceuta upiše baš protiv zagrebačkog sastava, i to na kultnom Maksimiru.

– Po meni nije mogao biti niti bolji protivnik niti bolji stadion za debi. Uz Maksimir me veže puno lijepih uspomena iz kadetskih i juniorskih dana u Dinamu i zato je ovo sve bilo još ljepše. Ova utakmica mi je sigurno pokazala neke stvari i bit će mi velika vodilja za dalje. Davat ću kao i do sad 100 posto na svakom treningu, a ne bojim se da će onda doći i još utakmica – riječi su Zirduma.

Zirdum je rođen 1998. godine, a u Dinamu je trenirao sa svojom generacijom koja je bila puna ‘wunderkindova’ poput Borne Sose, Nikole Mora i Josipa Brekala.

– Puno se igrača promijenilo u prvoj ekipi Dinama tako da je ostao jedino Nikola Moro s kojim sam dijelio svlačionicu u Dinamu i svaka mu čast na tome. Za kraj, htio bi se još jednom zahvaliti treneru Sertiću i stručnom stožeru koji su vjerovali u mene i dali mi ovu priliku – poručio je Zirdum.

Nakon emotivnog debija, Zirduma i Slaven Belupo čekaju još dvije prvenstvene utakmice do kraja jesenskog dijela prvenstva.

– Polusezona nam završava 15. prosinca utakmicom protiv Rijeke u Koprivnici i nakon toga smo slobodni. Nisam još ništa planirao za doček Božića i Nove godine, ali znam samo da ću uživati sa svojom obitelji i prijateljima – zaključio je Zirdum.

Matku želimo svu sreću da u sljedećim utakmicama upiše još pokoje minute te se nadamo kako će u godinama koje slijede držati obranu Farmaceuta. I naravno, da jednog dana ponovno ode u Dinamo i pokaže svu svoju kvalitetu.

zatvori