Petak, 19. travnja 2024.

Čak četiri prometne jučer u Koprivnici, ispred Podravke frontalni sudar

Čak četiri prometne nesreće, srećom sve lakše, dogodile su se jučer u Koprivnici. Dva su vozača bila pod utjecajem alkohola.

Prva prometna nesreća dogodila se u 9 sati na parkiralištu Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” u Ulici dr. Željka Selingera. Zbog nepropisne vožnje unazad s parkirališnog mjesta 68-godišnji vozač Škode koprivničkih registracija udario je u Passat koprivničkih registracija. U njemu je bio 69-godišnjak koji je čekao da vozač Škode izađe s parkirališnog mjesta.

Vozila su se sudarila, vozači nisu bili pod utjecajem alkohola niti su ozlijeđeni, a protiv 68-godišnjaka će biti pokrenut prekršajni postupak.

Još jedna prometna nesreća dogodila se na parkiralištu, no ovog puta u Kolodvorskoj ulici. Oko 13:45 sati 71-godišnja vozačica Fiata koprivničkih registracija također je zbog nepropisne vožnje unazad udarila u metalni nosač tende. Nakon toga napustila je mjesto događaja, no naknadno je pronađena te će protiv nje biti pokrenut prekršajni postupak.

Oko 19:20 sati u Ulici Ante Starčevića došlo je do frontalnog sudara zbog nepoštivanja prednosti prolaska. 45-godišnji vozač Peugeota koprivničkih registracija vozio se u smjeru Kolodvorske pod utjecajem alkohola od 1,11 promila te je započeo skretati ulijevo na parkiralište i tako oduzeo prednost Renaultu koprivničkih registracija. Njime je upravljao 36-godišnjak.

Do sada nema prijavljenih ozljeda kod vozača. Protiv vozača Peugeota će biti pokrenut prekršajni postupak.

Još je jedna osoba pod utjecajem alkohola i to bez vozačke sjela za volan oko 21 sat. 18-godišnji vozač Renaulta bjelovarskih registracija kretao se Vinogradskom ulicom kad je u jednom trenutku zbog nepropisne vožnje sletio van ceste i udario u ogradu kuće. Mladi vozač potom je s vozilom napustio mjesto događaja, no naknadno je pronađen.

S obzirom na to da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 0,34 promila, što je za njega inkriminirajuće, policijski su ga službenici uhitili.

zatvori