Četvrtak, 25. travnja 2024.

Antonio Grgić: Grad bi mladim obiteljima trebao dati 15 tisuća kuna kod kupnje prve nekretnine

Nezavisni gradski vijećnik Antonio Grgić predložio je Gradskoj upravi pokretanje još jedne demografske mjere.

Grgić smatra da bi Grad Koprivnica mladim obiteljima trebao pomoći u kupnji prve nekretnine s 15 tisuća kuna:

– Djelomično to radi država, ali i neki gradovi daju novčana sredstva kojima mladim obiteljima omogućuju da se lakše odluče ostati u gradu – pojasnio je.

Tako bismo, kaže Grgić, privukli mlade obitelji, na što mu je gradonačelnik Mišel Jakšić odgovorio da ne bi volio da se Koprivnicu percipira kao grad u kojem se ne želi živjeti te potkrijepio to činjenicom da je Koprivnica jedina jedinica lokalne samouprave u županiji koja bilježi porast broja stanovnika:

– Grad Koprivnica daje brojne popuste kod izgradnje prvog doma u Koprivnici, upravo za mlade obitelji. Na posljednjoj sjednici smo donijeli odluku koja se odnosi na popuste za gradnju prvog doma u zoni Cvjetna, a takva mjera bit će i za zonu Podolice – rekao je gradonačelnik.

Vijećnik Grgić za primjer je naveo Beli Manastir čija je gradska vlast u 2017. godini uvela istu mjeru koju Grgić sad predlaže za Koprivnicu. Gradonačelnik Jakšić poručio mu je da se ta dva grada ne mogu uspoređivati:

– Dobar sam s većinom gradonačelnika pa znam da je u Vinkovcima, koji su puno veći od Belog Manastira, broj stanovnika u godinu i pol pao za 4500 ljudi. U Belom Manastiru također. Čestitam vam što ste uspjeli izravnati Beli Manastir i Koprivnicu, svaka čast. Nisam siguran da se mi moramo spašavati od egzodusa kao što je to slučaj kod ovih gradova, ali mogu prihvatiti da za politički folklor tako komunicirate.

Podsjetimo, vijećnik Antonio Grgić predlagao je i da Grad Koprivnica isplati božićnicu svoj djeci te da kupi besplatne udžbenike za sve školarce.

zatvori