Petak, 29. ožujka 2024.

ŽDRIJEB EHF KUPA Podravka Vegeta u četvrtak će saznati protivnike u grupnoj fazi, evo koga mogu izvući

Ovog su vikenda završile utakmice grupne faze EHF Lige prvakinja. Četiri posljednjeplasirane ekipe grupne faze, među kojima je i Podravka Vegeta, pridružile su se ekipama koje su svoje mjesto u EHF Kupu osigurale još u razdoblju kvalifikacija i sada ih se u daljnjoj fazi ovog natjecanja nalazi ukupno šesnaest.

Prvi krug grupne faze na rasporedu je od 5. siječnja 2019. godine, a zadnji krug završava u razdoblju od 9. – 10. veljače naredne godine. Prve dvije plasirane ekipe iz svake grupe osigurat će četvrtfinale natjecanja.

Izaslanstvo RK Podravke s.d.d. će ovog četvrtka, 22. studenog u 11 sati prisustvovati ždrijebu koji će se održati u Beču, a ono što je u ovom trenutku sigurno jest da Podravka Vegeta kao protivnice na izvlačenju ne može dobiti ekipe s kojima se nalazi u bubnju, točnije one ekipe koje su posljednjim mjestom u grupnoj fazi EHF Lige prvakinja osigurale plasman u grupnu fazu EHF Kupa.

Podravka Vegeta dva puta se našla u finalu EHF Kupa, u sezonama 2000./01. te 2005./06.

Ekipe u bubnju 2, 3 i 4 su pak mogući protivnici RK Podravka Vegete, a to su: Team Esbjerg (DEN), ES Besançon Feminin (FRA), Siofok KC (HUN), SCM Craiova (ROU), Viborg HK (DEN), Super Amara Bera (ESP), TUSSIES Metzingen (GER), Storhammar Handball Elite (NOR), Herning-Ikast Handbold (DEN), Nykøbing Falster Håndbold – NFH (DEN), Sports Club Magura Cisnadie (ROU), Kuban (RUS).

Izvor: RK Podravka Vegeta
zatvori