Petak, 19. travnja 2024.

Otvoreni su 11. Dani elektroničkih medija

Saborom Hrvatske udruge radijskih nakladnika i sjednicom Nacionalne udruge televizija u Svetom Martinu na Muri počeli su 11. Dani elektroničkih medija u Hrvatskoj. Manifestacija je to koja okuplja 24. Dane radija te 11. Dane televizija i interneta u našoj zemlji.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, na najvećem skupu hrvatskih medija okupilo se više od 300 medijskih djelatnika radijskih i televizijskih postaja te internetskih portala na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Za večeras je najavljena i velika svečanost dodjele godišnjih novinarskih radijskih nagrada za najbolje novinarske djelatnike, što ju dodjeljuje Hrvatska udruga radijskih nakladnika, te predstavljanje regionalnih centara ove nacionalne udruge čija članica je i Radio Drava.

U središtu pozornosti na panel raspravama, koje će se održati sutra i u četvrtak, bit će izmjene i dopune Zakona o elektroničkim medijima, položaj i uloga žena u medijima te autorska prava u medijskoj i glazbenoj industriji na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Riječ je o iznimno važnim temama za položaj i djelovanje, ponajviše, lokalnih medija u Republici Hrvatskoj. Na Dane elektroničkih medija tradicionalno – uz novinare i medijske djelatnike, dolaze i komunikacijski stručnjaci, javni djelatnici i druge osoba koje se bave medijskom djelatnošću u Republici Hrvatskoj.

Recimo i da su organizatori ovogodišnjih Dana elektroničkih medija Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURiN), Agencija za elektroničke medije (AEM) i Nacionalna udruga televizija (NUT) u partnerstvu s Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti (HAKOM).

zatvori