Petak, 29. ožujka 2024.

Za 30 županijskih stipendija prijavilo se 68 studenata, Ljubić: Sljedeće godine nastojat ćemo da ih bude više

Sljedeći tjedan bit će potpisani ugovori s 30 studenata koji će primati županijsku stipendiju od 700 kuna mjesečno.

Najavio je to zamjenik podravsko-prigorskog župana Ratimir Ljubić pojasnivši da do kraja ovog tjedna traje rok za žalbe, nakon čega slijedi i samo potpisivanje ugovora o stipendiranju.

Ratimir Ljubić. Snimila Sandra Levak-Miklošić.

– Znate i sami da pokušavamo stipendije dodijeliti studentima deficitarnih zanimanja. Prema informacijama koje nam je dostavio Zavod za zapošljavanje, u našoj županiji to su medicina, građevinarstvo, matematika, fizika, logopedija, rehabilitacija, strojarstvo, farmacija, elektrotehnika i stomatologija. Studenti tih fakulteta dobili su veći broj bodova, a bodovani su i dodatni kriteriji poput volontiranja i socijalnog statusa. Prema bodovima je napravljena lista reda prvenstva koju smo prošli tjedan objavili na županijskim stranicama – pojasnio je Ljubić.

Za 30 ovogodišnjih stipendija prijavilo se 68 studenata, što je pokazatelj da je zanimanje za županijske stipendije dosta veliko, zaključio je dožupan Ljubić te najavio da će u županijskoj upravi nastojati za iduću godinu povećati broj stipendija koje će dodjeljivati.

Recimo i da će ovogodišnje stipendije studentima isplatiti retrogradno – od 1. rujna ove, a primat će ih do kraja kolovoza iduće godine.

zatvori