Petak, 19. travnja 2024.

VIKEND U PROMETU Šest vozača uhićeno, rekorder napuhao gotovo tri promila

Policija je i tijekom proteklog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama i ulicama Podravine i Prigorja.

U razdoblju od petka do nedjelje zabilježene su tri prometne nesreće, među kojima jedna s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Nesreće su se dogodile zbog neprilagođene brzine i nepropisnog obilaženja, a jednu je nesreću s materijalnom štetomizazvao vozač pod utjecajem alkohola i to recidivist, dakle vozač kojemu to nije bio prvi incident u prometu.

Policijski službenici sankcionirali su ukupno 127 prometnih prekršaja od kojih se 18 odnosilo na alkohol, 34 na prekoračenje dopuštene brzine kretanja, 22 na nekorištenje sigurnosnog pojasa i pet na nepropisno korištenje mobitela.

Dva su vozača zadržana u posebnoj prostoriji do otriježnjenja, a šest ih je uhićeno. Protiv dvojice provedeni su žurni prekršajni postupci.

Rekorder vikenda što se tiče alkohola uhvaćen je u petak poslijepodne u Ulici Širovice u Starigradu. Bio je to 56-godišnjak koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,79 promila.

Među vozačima motornih vozila najviše je “napuhao” 41-godišnjak zatečen u subotu oko 1 sat u noći na državnoj cesti DC-28 u Kuštanima – 1,79 promila. Osim toga, upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava. Vozač je uhićen.

Najbrži u policijskoj evidenciji bio je vozač uhvaćen u subotu prijepodne u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom kako vozi 101 kilometar na sat, usprkos ograničenju na 60.

Pod utjecajem alkohola tijekom vikenda zatečen je jedan mladi vozač, a jedan se odbio podvrći ispitivanju prisutnosti droga u organizmu. Osim toga, jedan mladi vozač sankcioniran je i zbog nepropisnog korištenja mobitela.

Među vozačima koji su tijekom vikenda kršili prometne propise bilo je i šest recidivista koji su ukupno počinili devet prometnih prekršaja (šest upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i tri upravljanja vozilima prije stjecanja prava).

zatvori