Četvrtak, 25. travnja 2024.

VIKEND PROGNOZA Kakvo nas vrijeme čeka u subotu punu događanja

Subota će biti izuzetno živahna u centru Koprivnice jer je to dan uoči rođendana našeg grada. Uz već uobičajenu subotnju ‘špicu’, centar će popuniti i predstavnici brojnih udruga koji će građanima predstaviti svoje aktivnosti, nastupat će Miroslav i Gordana Evačić, humanitarno će se prodavati i jabuke, a gradonačelnik sve časti kavom i čajem*.

Kakvo će nam biti vrijeme? Ne baš sasvim sunčano, ali stabilno i iznadprosječno toplo.

Konkretnije, subota će biti promjenjivo oblačna uz sunčana razdoblja, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod. Kiše ne bi trebalo biti. Ujutro i prijepodne moguća je magla i/ili niska naoblaka. Puhat će uglavnom slab sjeverni vjetar, a što se tiče temperature – ne da neće biti hladno nego će biti zaista iznadprosječno toplo za ovo doba godine. Od jutarnjih 10 do 12 poslijepodne ponovno idemo do 19 ili 20 stupnjeva. (Najave 25 stupnjeva ipak se odnose na istočnije slavonske krajeve). Te se vrijednosti mogu malo izmijeniti ovisno o trajanju jutarnje magle.

Toplo će biti i u nedjelju, možda koji stupanj manje nego u subotu. Bit će djelomično sunčano ili promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima ili djelomično oblačno, kako vam drago, uglavnom bit će i sunca i oblaka. Puhat će nekakav slab istočni povjetarac, a temperatura nakon jutarnjih desetak poslijepodne ide do 17 ili 18 stupnjeva.

Sljedeći tjedan bit će većinom stabilan uz više sunca u svojoj drugoj polovici. Bit će malo svježije nego dosad i čini se da bi se tamo negdje prema narednom vikendu temperature mogle spustiti u raspon primjereniji mjesecu studenom. Neke značajnije promjene vremena niti obilnijih oborina još uvijek nema na vidiku.

______________
* U kafićima na Zrinskom trgu od 9 do 12 sati.

zatvori