Petak, 19. travnja 2024.

VELIKI USPJEH Radovi učenika koprivničkih škola bit će izloženi u Muzeju suvremene umjetnosti

Volonteri iz koprivničkih osnovnih škola ostvarili su zapažen uspjeh na likovnom natječaju “Volontiram – mijenjam svijet” kojeg je organizirao Hrvatski Crveni križ.

Na likovni natječaj pristigli su radovi iz ukupno 65 osnovnih i 23 srednjih škola s područja zemlje – 221 rad u kategoriji od 1. do 4. razreda osnovnih škola, 195 radova u kategoriji od 5. do 8. razreda osnovnih škola i 96 radova u kategoriji srednjih škola.

U kategoriji od 1. do 4. razreda osnovnih škola od 221 pristiglog rada odabrano je 15, među kojima su i radovi učenika iz koprivničkih osnovnih škola koji će biti izloženi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

U uži izbor izabrani su oni radovi koji su se istaknuli vještinama likovnog izražavanja i originalnosti. Vodilo se računa o primjernosti likovnog izražaja sukladno dobi djece, ali i podudarnosti sa samom temom likovnog natječaja tj. porukom o volontiranju koja se željela prenijeti radom.

Radovi koji će biti izloženi na izložbi su:

Katja Zagorščak; Crveni križ pomaže djevojčici bez noge, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica, 3.c, mentorica: Đurđica Pošta.
Nika Jurendić, Djeca su došla u posjet starijima, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica 3.c, mentorica: Đurđica Pošta.
Melani Glavnik, Pomozi, OŠ Reka, Reka, 3.razred, mentorica: Ivana Zrinjski.
Laura Žganec, Pomažem starijima u donošenju namirnica, lijekova i prijelazu preko ceste, OŠ braća Radić, Koprivnica, 3.b mentorica: Marija Petras.
Anja Horvat, Djeca volonteri, OŠ braća Radić, Koprivnica, 3.c, mentorica: Edita Sinjeri Štefanek.
Tin Popec, Volonteri dijele pakete, OŠ Molve, Molve, 3.razred, mentorica: Dubravka Jaković.

Radove učenika koprivničkih osnovnih škola možete razgledati od 5. do 19. prosinca 2018. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

zatvori