Petak, 19. travnja 2024.

U martinjskoj noći zabilježene četiri nesreće, jedan vozač bježao policiji pa sletio s ceste

Četiri prometne nesreće zabilježene su sinoć i noćas u Koprivničko-križevačkoj županiji, a jedina bez vožnje pod utjecajem alkohola dogodila se u Koprivnici.

Oko 20 sati u Crnogorskoj ulici 38-godišnji vozač Audija koprivničkih registracija zbog nepropisnog kretanja zahvatio je bankinu, sletio s ceste i udario u parkirani Opel.
Parkirani Opel je potom odbačen na drugi parkirani automobil – Volvo.

Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

28-godišnji vozač koji ne samo da je vozio pod utjecajem alkohola već je i bježao policiji sletio je s ceste noćas oko 2:15 sati u Ulici Jurja Husa Rasinjanina u Rasinji. On je, naime, pokušao pobjeći od ophodnje koja ga je namjeravala zaustaviti. Nakon što je sletio s ceste udario je u betonsku ogradu mosta. Nije ozlijeđen. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,16 promila te je zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja. Uz sve navedeno, vozač je vozio Volkswagen Polo bez položenog vozačkog ispita.

U prvoj jučerašnjoj nesreći koja se dogodila oko 18:30 sati kod Škrinjara vozač i putnik lakše su ozlijeđeni. Zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je sletio van kolnika. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,73 promila.

Noćas oko 0:10 sati na parkiralištu u Kuštanima zbog nepropisne vožnje unazad osobni automobil je udario u parkirani automobil. Vozač je napustio mjesto događaja i naknadno je pronađen, a bio je pod utjecajem alkohola od 1,46 promila.

Podsjetimo da će policija još i danas na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provoditi pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača povodom proslave Martinja.

zatvori