Petak, 19. travnja 2024.

Tri nesreće na našem području, vozač udario u vozilo autoškole

Dvije nesreće u Koprivnici i jedna u Srijemu, naselju između Male Mučne i Sokolovca, zabilježene su jučer u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Prva prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena dogodila se oko 10:40 sati u Srijemu. 33-godišnja vozačica Renault Megana koprivničkih registracija prilikom skretanja u dvorište nije pazila na druge sudionike u prometu. Došlo je do udara Renaulta u prednji dio Opel Corse koprivničkih registracija koju je u istom smjeru vozila 45-godišnjakinja i koja je u tom trenutku bila u punoj fazi pretjecanja Renaulta.

Opel Corsa je od siline udarca odbačena u odvodni kanal, a došlo je potom i do prevrtanja automobila na krov pri čemu je vozačica zadobila lakše tjelesne ozljede. Nitko od sudionika nesreće nije bio pod utjecajem alkohola, a protiv 33-godišnjakinje će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dvije lakše prometne nesreće dogodile su se potom u Koprivnici, obje na parkiralištima. Oko 12:20 sati u Ulici Željka Selingera, na parkiralištu kod Podravske banke nasuprot bolnice, 69-godišnji vozač Opel Astre koprivničkih registracija kretao se vozilom unatrag u namjeri parkiranja na parkirališno mjesto. Nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu pa je tako stražnjim dijelom vozila udario u zaustavljenu Ford Fiestu koju je, uz nadzor instruktora, vozila 19-godišnja kandidatkinja autoškole.

Nitko nije ozlijeđen niti je bio pod utjecajem alkohola, a protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

Malo kasnije, oko 17:35 sati, na parkiralištu trgovačkog centra na Radničkoj cesti, sudarila su se dva osobna automobila. 46-godišnja vozačica Mercedesa koprivničkih registracija kretala se kolnikom parkirališnog prostora u smjeru raskrižja s Radničkom cestom. Dolaskom do raskrižja nije se zaustavila na znak STOP te je oduzela prednost Renault Cliju koprivničkih registracija kojim se 52-godišnjakinja kretala kroz raskrižje u smjeru Bilogorske.

Automobili su se sudarili, no nitko nije ozlijeđen. Protiv 46-godišnjakinje će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori