Utorak, 26. ožujka 2024.

Socijalna košarica koprivničkog Crvenog križa proglašena najuspješnijim društvenim EU projektom

Projekt ‘Socijalna košarica’ Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica najbolji je po izboru građana u kategoriji društvenih projekata u razdoblju 2016. – 2017., objavilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Projekt je prepoznat kao najuspješniji društveni projekt kojim je uspostavljena i otvorena Socijalna samoposluga kao pomoć siromašnim sugrađanima, uz snažnu promociju i poticanje volonterstva, stoji u priopćenju iz Ministarstva. Zahvaljujući ovom projektu vrijednom gotovo 450 tisuća kuna, 1500 građana dobilo je pakete pomoći tijekom 32 akcije prikupljanja prehrambenih namirnica. Izrađen je i softverski program koji omogućava praćenje donirane robe, čime je osigurana transparentnost i učinkovitost funkcioniranja Socijalne samoposluge. U sklopu projekta održane su i edukacije za kvalitetno i kompetentno pružanje socijalnih usluga, provedene su i brojne informativne medijske kampanje, kao i posebna medijska kampanja za promicanje i poticanje volonterstva.

Ove je godine u izboru bilo više od 50 projekata. Najboljim u kategoriji investicijskih i strukturnih projekata proglašen je Panonski drvni centar kompetencija iz Virovitičko-podravske, a u kategoriji međunarodnih projekata “HIKING EUROPE – centar kompetencija” iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održava već četvrtu godinu zaredom te obuhvaća EU projekte realizirane u posljednje dvije godine, a najbolje među najboljima biraju sami građani glasovanjem putem internetske stranice www.strukturnifondovi.hr. Cilj ovoga projekta je ukazati na doprinos i utjecaj koji projekti sufinancirani sredstvima Europske unije imaju na poboljšanje životnih uvjeta hrvatskih građana u cjelini i na gospodarski razvoj Republike Hrvatske, kao i inspirirati i motivirati što je moguće veći broj građana da svoje projektne ideje pretoče u uspješne lokalne projekte financirane EU sredstvima, priopćili su iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

zatvori