Petak, 19. travnja 2024.

ŠAHOVSKI TURNIR Evo tko su pobjednici II. Memorijala Stjepan Kamenečki

Kadetski šahovski turnir u spomen na koprivničkog šahista i trenera Stjepana Kamenečkog održan je ovog vikenda u Starigradu.

Turnir je održan u dvije kategorije, do 12 i do 16 godina, a nastupilo je ukupno 45 natjecatelja među kojima je bilo i šestero državnih prvakinja i prvaka.

U mlađoj kategoriji nastupila su 34 igrača, a prva tri mjesta pripala su koprivničkim šahistima Emanuelu Buniću, Janu Horčički i Mateju Zadri, dok je četvrti bio Filip Martić iz Križevaca, a peti Ivan Horvat iz Svete Nedelje.

Ivan Horvat, koji se dan prije ovog turnira vratio sa svjetskog šahovskog prvenstva za mlade u Španjolskoj, ujedno je bio i najbolje plasirani igrač do 10 godina. Laura Lukinović iz Šahovskog kluba Ivan Dvoržak bila je najbolja djevojčica do 12 godina.

Na turniru su nastupili i polaznici Škole šaha Podravka među kojima su najbolji bili Marko Fičko iz Koprivničkog Ivanca i Josip Rašan iz Đelekovca. Bio je to ujedno i prvi službeni nastupna turniru Lovri BartolovićuLuki Rukavini koji šahovsku školu polaze tek nešto više od mjesec dana.

U starijem uzrastu do 16 godina pobjednica turnira je Tereza Dejanović iz Siska, druga je bila Anamarija Radiković iz Rijeke, treća Jelena Kokša iz Molvi, dok je četvrti bio Damian Vučenović iz Zadra. Svih četvero prvoplasiranih su osvajači državnih prvenstava u kadetskoj konkurenciji.

Suci 2. Memorijala Stjepana Kamenečkog bili su Vlado Karagić iz Zrinskog Topolovca i Željko Matkun iz Varaždinskih Toplica, a organizirali su ga šahovski klubovi Podravka i Koprivnica te Ivan Dvoržak iz Zrinskog Topolovca, uz pomoć Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice, Mjesnog odbora Starigrad i Grada Koprivnice.

Pobjednici do 12 godina. Ustupio Petrica Koštić.
Pobjednice do 16 godina. Ustupio Petrica Koštić.
Natjecatelji(ce) – državni prvaci i prvakinje. Ustupio Petrica Koštić.
zatvori