Petak, 19. travnja 2024.

REZULTATI Evo tko su bili najbolji u velikoj Međunarodnoj utrci grada Koprivnice

Tradicionalna Međunarodna atletska utrka grada Koprivnice održana je ove nedjelje povodom Dana grada Koprivnice.

Bilo je to jubilarno 40. izdanje ove utrke, a oko tisuću prijavljenih natjecatelja podijeljenih u 16 kategorija, od predškolaca do veterana, trčalo je gradskim ulicama, trgovima i parkom.

>> FOTO/VIDEO Brojni mali i veliki rekreativci istrčali jubilarnu 40. atletsku utrku grada Koprivnice

U kategoriji seniora prvo mjesto osvojio je Kenijac Evans Tanui koji je nastupao za mađarski Benedek Team. Koprivničanac Zoran Žilić koji sada nastupa za Atletski klub Kvarner iz Rijeke bio je četvrti, a Oliver Orešić iz AK Koprivnica osvojio je deveto mjesto. Kod seniorki prva je bila Hellen Kimutai, također iz Benedek Teama.

Među veteranima na cilj je prvi stigao Istvan Kovacs iz Benedek Teama, a naš Zvonko Vrhovski bio je četvrti. Renato Begović kao pojedinačni natjecatelj bio je peti. Anica Lacković iz AK Varaždin bila je prva u kategoriji veteranki, a drugo mjesto osvojila je naša Ivana Merc.

Junior Albert Rušak osvojio je drugo mjesto iza Stjepana Jana Cika iz AK Zagreb, dok je Veronika Drljačić iz AK Križevci bila prva među juniorkama. Koprivničke gimnazijalke Ines KolarPatricia Jagustin osvojile su treće odnosno peto mjesto.

David Jež iz AK Križevci osvojio je prvo mjesto u kategoriji mlađih dječaka. Mateo Šegović iz OŠ Đuro Ester bio je peti. Križevci su imali pobjednicu i među mlađim djevojčicama, bila je to Anamaria Gudić.

Fran Jakupanec koji je nastupao za OŠ Fran Koncelak Drnje pobijedio je u kategoriji starijih dječaka, a prvo mjesto među starijim djevojčicama pripalo je Lauri Sabolec iz OŠ Đuro Ester Koprivnica.

Lovro Pavičić iz OŠ Braća Radić Koprivnica bio je prvi među dječacima rođenima 2010. godine i mlađima, a sekundu iza njega na cilj je stigao njegov kolega Petar Slavinić. U istoj uzrasnoj kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila je Patricia Bošnjak iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski. Tija Požgaj iz OŠ Braća Radić bila je treća, a Klara Kovačić iz “Nemčića” četvrta.

Leon Geci iz Đure Estera i Ivan Lovrek iz Braće Radić bili su četvrti odnosno peti u kategoriji dječaka rođenih 2008. godine i mlađima, a u istom uzrastu djevojčica prva je bila Dora Lovrinović iz AK Koprivnica, sekundu ispred klupske kolegice Ivane CenkoTina Zamljačanec iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski bila je četvrta.

U ekipnom poretku osnovnih škola prvo mjesto pripalo je OŠ Braća Radić. Druga je bila OŠ Antun Nemčić Gostovinski, treća OŠ Fran Koncelak Drnje, a četvrta OŠ Đuro Ester.

Među srednjim školama prva je bila Gimnazija Fran Galović, druga Obrtnička škola Koprivnica, a treće mjesto pripalo je Srednjoj školi Koprivnica.

Na kraju spomenimo i predškolce. Prvi među dječacima bio je Fran Rušak, drugi Damian Aleksandar Sarapa, treći Vito Markić, četvrti Stjepan Tratnjak i peti Sven Brkić. Među djevojčicama prva je bila Olja Jelen, druga Alisa Krapinec, treća Elena Rašić, četvrta Dora Ključarić i peta Klara Stanković.

Utrku je organizirala Zajednica športskih udruga grada Koprivnice pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice.

Kompletne rezultate utrke možete vidjeti ovdje (PDF).

zatvori