Četvrtak, 18. travnja 2024.

RANKO CELIŠČAK Novi trener Sloge: Vjerujem u ovu momčad, dobro radimo i dečki su me sjajno prihvatili

Legendarni koprivnički trener Ranko Celiščak prije točno mjesec dana preuzeo je ‘vruću’ klupu Sloge iz Koprivničkog Ivanca.

Nogometaši Sloge u prvih su sedam prvenstvenih kola osvojili tek jedan bod, pa je sada već bivši trener Damir Bebek podnio ostavku. Ubrzo nakon toga, iz kluba su priopćili kako će novi trener biti Ranko Celiščak.

Iako Sloga igrački nije nimalo loša momčad, glavni zadatak novog trenera Celiščaka bio je motivirati igrače.

– Kada sam došao u Slogu situacija nije bila bajna. Na dečkima je bilo vidljivo da su im loši rezultati unazadili moral. Predložio sam im neke svoje taktičke zamisli koje su prihvatili i vrlo brzo smo našli zajednički jezik – rekao je trener Sloge iz Koprivničkog Ivanca, Ranko Celiščak.

Celiščak je u svoj mandat krenuo s dva teška poraza, ali u tom trenutku nije imao kompletan igrački kadar.

– Uvjerljivo smo poraženi od legradskog Graničara i Tomislava iz Drnja, ali u tim susretima nitko nije ni očekivao drugačije. Imali smo dosta problema s ozlijeđenim igračima, pa su se u sastavu našli mladi lokalni nogometaši – rekao je Celiščak.

Snimio Marko Posavec.

Međutim, nakon dva teška poraza, ekipa je konačno proigrala. Prvo su slavili na teškom gostovanju kod molvarske Mladosti s 1:0, a nakon toga su na domaćem terenu identičnim rezultatom srušili i favorizirani Osvit iz Đelekovca.

Sloga se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu Prve ŽNL, ali trener Celiščak je uvjeren do ova momčad može nastaviti s dobrim rezultatima.

– Ja apsolutno vjerujem u ovu momčad, pokazali smo da možemo osvajati bodove, a nama u ovoj situaciji svaki bod znači jako puno. Moram pohvaliti svoje dečke koji su odlično prihvatili sve moje zamisli i nadam se da ćemo u sljedeća dva kola ostvariti još koji dobar rezultat kako bi mirnije dočekali polusezonu – zaključio je Celiščak.

Nogometaši Sloge ove nedjelje idu na noge drugoplasiranom Tomislav-Radniku iz Svetog Ivana Žabna, a u posljednjem jesenskom kolu na domaćem terenu igrat će protiv Borca iz Imbriovca. Dvije teške utakmice u kojima je Sloga totalni autsajder, ali možda popularni Cvele ima neki dodatni as u rukavu da pokuša uzeti spasonosne bodove.

zatvori