Petak, 19. travnja 2024.
Home Aktualno PRVI SNIJEG? Hladno pa hladnije, a moguće su i prve pahuljice

PRVI SNIJEG? Hladno pa hladnije, a moguće su i prve pahuljice

0
PRVI SNIJEG? Hladno pa hladnije, a moguće su i prve pahuljice
Snimio Marko Posavec.
Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Stiglo nam je zahlađenje. Jutarnje temperature u Koprivnici posljednja su dva dana tek malo iznad nule, pa se tu i tamo ukazao i slab mraz uz prve ‘zimske radosti’ poput struganja automobilskih stakala. Vikend će biti hladan, no stabilan i suh, a početkom sljedećeg tjedna moguće su i oborine – možda ne sasvim u tekućem obliku.

Tako Državni hidrometeorološki zavod u svojoj današnjoj rubrici “Izgledi vremena” navodi:

U ponedjeljak naoblačenje na Jadranu uz kišu, a na kopnu ponegdje uz susnježicu i snijeg. U utorak oblačno sa susnježicom i snijegom i u nizinama, a u gorju snijeg može biti i izraženiji. (…) Temperatura zraka u postupnom padu.

Izvor: meteo.hr

Subota će vjerojatno osvanuti sunčana, ali tijekom dana nebom bi ipak trebali zavladati oblaci. Bit će dosta hladno uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar i temperaturu do nekih 5 ili 6 stupnjeva.

Nedjelja će biti pretežno oblačna s mogućim sunčanim razdobljima te i dalje suha. Još uvijek će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura negdje oko nule ili malo plus-minus, najviša dnevna oko 5 do 7 stupnjeva.

U ponedjeljak i utorak bit će pretežno oblačno i hladno. U ponedjeljak uglavnom suho, a u utorak očekujemo oborine – no u kojem obliku, teško je reći. Svakako je moguća susnježica, a možda nam zalepršaju i prve ovosezonske pahuljice snijega. Ne bi to bila nikakva velika snježina, samo onako malo, bez stvaranja pokrivača ili mjestimice uz simboličnih centimetar-dva. Više ćemo znati kad se ciljani termin približi.

zatvori