Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: PRVA HNL Slaven Belupo dva puta je vodio na praznom Poljudu, ali završilo je podjelom bodova

Nogometaši Slaven Belupa danas su gostovali kod Hajduka na praznom Poljudu u sklopu 15. kola Hrvatski Telekom Prve hrvatske nogometne lige.

Hajduk prijeti već u prvoj minuti i to preko bivšeg napadača Slaven Belupa, Mirka Ivanovskog. Juranović je sjajno ubacio ali Ivanovski nije dobro zahvatio loptu glavom i ona je otišla preko gola.

U 26. minuti utakmice skočila je cijela klupa Slaven Belupa nakon duela Jelića i Lopeza. Glavni sudac Marin Vidulin dosudio je kazneni udarac za Slaven Belupo, ali nakon konzultacija s pomoćnim sudcem Petrovićem, dosuđeno je ispucavanje za Blaževića.

Samo pet minuta kasnije Farmaceuti su zasluženo poveli. Bogojević je sjajnom loptom poslužio Mateusa koji je provukao loptu između nogu domaćeg vratara Blaževića i donio Slaven Belupu vodstvo od 1:0.

U 41. minuti utakmice, sjajno je iz daljine potegao Slavenov napadač Jelić, ali lopta je prošla tik uz vratnicu.

Međutim, samo dvije minute prije kraja poluvremena Hajduk je izjednačio. Farmaceuti su previše komplicirali u iznošenju lopte koja je nekako uspjela odbiti do Ivanovskog. Makedonski napadač provukao je loptu ispod Filipovića i ona se od vratnice odbija točno na nogu Saida koji lako poentira za 1:1.

Na predah se otišlo s 1:1, ali gledatelji ne mogu biti zadovoljni igrom obje momčadi.

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Hajduk. Fomitschow je sjajno opalio s tridesetak metara, a lopta je prohujala iznad grede. Nekoliko trenutaka kasnije, svoj udarac isprobao je i Delić, ali lopta odlazi ravno u Blaževića.

Slavenaši ponovno dolaze u vodstvo u 65. minuti utakmice. Sjajno se Bogojević riješio Fomitschowa i iskosa s desetak metara sjajno matirao Blaževića za 2:1 vodstvo Slaven Belupa na Poljudu.

Deset minuta kasnije, Hajduk ponovno dolazi do izjednačenja. Šego je opalio po golu, lopta se odbila do Jaira koji pogađa i vraća Hajduk u igru.

Do kraja susreta više nije bilo izglednih prilika ni s jedne strane, pa je završilo s konačnih 2:2. Bravo za Slaven Belupo, danas je to izgledalo puno bolje nego u proteklih nekoliko utakmica, vrijedan bod je u džepu.

Sastav Slaven Belupa: Filipović, Međimorec, Musa, Šarlija (od 71. Nowak), Bogojević, Vidović, Lima (od 77. Doležal), Delić, Bačelić Grgić (od 57. Puclin), Gordana, Jelić
Na klupi: Nowak, Goda, Marković, Doležal, Puclin, Karamarko, Mendy
Trener: Ivica Sertić

Sastav Hajduka: Blažević, Juranović, Ismaili, Lopez (od 46. Mikulić), Fomitschow, Palaversa, Jurić, Caktaš (od 74. Šego), Jairo, Said (od 59. Teklić), Ivanovski
Na klupi: Mikulić, Šego, Tudor, Bradarić, Matijaš, Teklić, Kovačević
Trener: Zoran Vulić

Hrvatski Telekom Prva HNL – 15. kolo
Nedjelja, 25. studeni, 15:00
Stadion Poljud, Split
Hajduk Split – Slaven Belupo 2:2

nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
zatvori