Srijeda, 24. travnja 2024.

POLICIJSKI VIKEND Vozači i dalje nižu prekršaje, uz alkohol i brzinu sve više se kontroliraju pojas i mobitel

Policija je tijekom proteklog vikenda na prometnicama Podravine i Prigorja zabilježila tri prometne nesreće, a kao zanimljivost vrijedi istaknuti da nijednu nisu uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, mladi vozači i recidivisti. No, to ne znači da prometnih prekršitelja nije bilo na cestama.

Tako je policija od petka do nedjelje sankcionirala ukupno 109 prometnih prekršaja od kojih se 21 odnosio na alkohol, 19 na brzinu, 11 na nekorištenje sigurnosnog pojasa i 9 na nepropisno korištenje mobitela.

Jedan je vozač zadržan u posebnoj prostoriji do otriježnjenja, a četvorica su uhićena i protiv njih su provedeni žurni prekršajni postupci. Dvojica su završila u zatvoru.

Vikend-rekorder po koncentraciji alkohola u organizmu bio je 50-godišnji biciklist uhvaćen u subotu u 21:40 u Ulici kralja Tomislava u Legradu. “Napuhao” je 2,50 promila.

Samo malo manje imao je 33-godišnji vozač osobnog automobila uhvaćen u subotu prijepodne na cesti između Majurca i Križevaca. Osim 2,43 promila alkohola u organizmu, upravljao je neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom bez važeće vozačke dozvole. Uhićen je i sud mu je odredio osam dana zatvora.

Tri mlada vozača također su uhvaćena pod utjecajem alkohola. Najviše je “napuhao” 22-godišnji mladić koji je u nedjelju u 1:40 u Nemčićevoj ulici u Koprivnici vozio s 1,11 promila.

Osim toga, iz policije ističu da su tijekom vikenda mladi vozači sankcionirani i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, dva vozača po prekršaju.

U prometnim prekršajima tijekom vikenda zatečeno je i pet recidivista, tri pod ujecajem alkohola i dva zbog upravljanja za vrijeme zabrane.

zatvori