Utorak, 26. ožujka 2024.

DAN ODLUKE ZA PODRAVKA VEGETU Saračević: Prebahato je reći ‘idemo u Győr pobijediti’, ali sport je sport

Rukometašice Podravka Vegete u subotu će igrati posljednju utakmicu u skupini Lige prvakinja, vjerojatno i najtežu jer se radi o gostovanju u Győru kod aktualnih europskih šampionki.

Bit će to izuzetno velik izazov i ako Podravkašice odigraju na vrhu svojih mogućnosti, to svejedno možda neće biti dovoljno, rekao je na konferenciji za medije trener Zlatko Saračević:

Zlatko Saračević. Snimio Marko Posavec.

– Ako odeš u Győr s nadom da što manje izgubiš, ubit će te. Mi moramo tamo igrati hrabro, moramo igrati dobro, moramo igrati na krajnjim granicama naših mogućnosti da ne ispadnemo smiješni. E sad, ako se otvori… Nećemo se predati, ali prebahato je reći “idem ja u Győr pobijediti Győr”, to je stvarno teški bezobrazluk. Međutim, sport je sport.

Rukometašice Podravke odigrale su 16 utakmica u nešto više od dva mjeseca, što znači da je tempo bio izuzetno naporan i Saračević ističe: svaka im čast. Za utakmicu u Győru sve će biti na raspolaganju, nema nekih problema s ozljedama.

Magdalena Ećimović. Snimio Marko Posavec.

U prvoj utakmici, prije mjesec dana u Koprivnici, Győr je slavio s 33:27, no Podravka Vegeta pružila je više nego dobru borbu. Podsjetila je na to vratarka Magdalena Ećimović:

– Atmosfera je malo pala nakon Thüringera, međutim nismo mogli puno tugovati jer smo već jučer igrale utakmicu. Sada moramo skupiti glave za Győr, odigrati gore najbolje što možemo i dati sve od sebe jer zadnja je utakmica. Pokazali smo ovdje u Koprivnici da možemo igrati s njima.

Utakmica u Győru igrat će se ove subote s početkom u 19 sati i 30 minuta, uz prijenos na Drugom programu HRT-a. Podravka će proći u nastavak natjecanja ako pobijedi, ili ako Krim Mercator pobijedi Thüringer.

zatvori