Izvor: Muzej grada Koprivnice.
‘Podravka – industrijska baština’ u Galeriji Koprivnica izložba je najstarije ambalaže i industrijske fotografije iz dviju muzejskih zbirki Muzeja grada Koprivnice, Zbirke grafičkog i produkt dizajna i Zbirke fotografija i foto albuma.

Izložba se otvara u petak, 9. studenoga 18 satiGaleriji Koprivnica.

Jedinstvena muzejska građa po prvi put se predstavlja javnosti u godini u kojoj Podravka obilježava 60 godina svojih ikoničkih proizvoda koji su obilježili drugu polovicu 20. stoljeća i svojim okusima stekli trajnu vjernost potrošača. Radi se o izložbi u kojoj se nadopunjavanjem dviju muzejskih zbirki predstavljaju počeci Podravke, industrijske fotografije i dizajna ambalaže, komercijalne komunikacije i arheologije marketinga u Hrvatskoj.

Percepcija Podravke – industrije za preradu voća i povrća iz pedesetih i šezdesetih godina 20. stoljeća s jedne strane nosi odraz vremena, početaka radničkog samoupravljanja i političke propagande samoupravnog socijalizma sredine 20. stoljeća, posjeduje snažan socijalni naboj i društveni angažman, dok je s druge strane, ing. Pavle Gaži, generalni direktor Podravke koji je tvornicom rukovodio od 1959. do 1979. te uvodio pravila zapadnog tržišnog marketinga.

Podravkini proizvodi nastali 1958. godine, Kokošja i Goveđa juha, Goveđi gulaš i Kokošja pašteta na razini komercijalne komunikacije pedesetih i šezdesetih godina pripadaju povijesti oblikovanja ambalaže i oglašavanja. Izložba o komercijalnoj komunikaciji i arheologiji marketinga u Hrvatskoj “Podravka – industrijska baština” na muzejski način uključivanje je Muzeja grada Koprivnice u Podravkinu kampanju PODRAVKA LEGENDE.

Izložba u Galeriji Koprivnica moći će se pogledati do 9. prosinca u radno vrijeme Galerije, ponedjeljkom od 10.00 do 15.00, od utorka do petka od 10.00 do 18.00 sati te subotom i nedjeljom od 10.00 do 14.00 sati.

Ulaz je besplatan.