Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Počelo je asfaltiranje spojne ceste Reka – Starigrad, privremeno je zatvorena za promet

Počelo je asfaltiranje spojne ceste između Reke i Starigrada, prometnice na kojoj je u tijeku opsežna rekonstrukcija. Dionica koja se obnavlja dugačka je 2,8 kilometara, a u prvoj fazi asfaltira se prvih 1300 metara iz smjera Starigrada prema Reki.

– Vrijednost same investicije je oko 8 milijuna kuna, što u gotovo 100-postotnom iznosu financira Europska unija, dakle to je još jedan od europskih projekata koje već sad imamo ostvarene ove godine, a u provedbi je 46 milijuna kuna – podsjetio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji je danas obišao radove. – Spojna cesta Reka – Starigrad je nešto o čemu se priča “sto godina”, što se jako dugo čekalo i za što doista vjerujem da će značajno doprinijeti i sigurnosti i samom prometu između Reke i Starigrada, ali i ulasku i izlasku iz našeg grada.

Osim kolnika za motorna vozila, uredit će se i pješačko-biciklističke staze.

– Širina prometnice za vozila je pet i pol metara, a sa strane ćemo imati tri metra pješačko-biciklističkih staza, sve skupa osam i pol metara – kazao je Jakšić.

Prva faza asfaltiranja trebala bi trajati nekoliko dana, no to ovisi i o vremenskim uvjetima, rekao je gradonačelnik Jakšić, dodavši i da je zadovoljan trenutnom dinamikom radova. – U svim planovima smo, u svim rokovima smo, dakle i naše Ministarstvo i europski fondovi mogu biti zadovoljni time kako ovaj europski projekt ide.

Tijekom prve faze asfaltiranja, spojna cesta između Reke i Starigrada privremeno je zatvorena za sav promet.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori