Četvrtak, 25. travnja 2024.
Home Aktualno Plaće u gradskom vrtiću idu gore, Jakšić: Naše odgajateljice su to predugo čekale

Plaće u gradskom vrtiću idu gore, Jakšić: Naše odgajateljice su to predugo čekale

0
Plaće u gradskom vrtiću idu gore, Jakšić: Naše odgajateljice su to predugo čekale
Snimio Marko Posavec.
Ilustracija / snimio Marko Posavec (arhiva).
Zaposlenicima u Dječjem vrtiću Tratinčica će nakon više od deset godina rasti plaće.

Najavio je to na današnjoj konferencije za medije gradonačelnik Mišel Jakšić:

– Naše odgajateljice su dosta dugo to čekale, možemo reći i predugo. Definitivno da su to oni koji rade s našim najmlađima davno zaslužili. Mi smo grad koji čuva svoj status “prijatelja djece” i godišnje ulažemo više od 20 milijuna u predškolski odgoj.

Snimila Nela Carek.

Kolektivni pregovori su, kaže gradonačelnik Jakšić, u finalnoj fazi, a novim kolektivnim ugovorom će se osnovica zaposlenicima u gradskom vrtiću konačno izjednačiti s onom koju imaju zaposlenici u kulturnim ustanovama.

– Moram odati priznanje svim našim vrtićima jer zbog njihovog rada i šparnosti imamo jednu od najnižih cijena vrtića u Hrvatskoj i tako će ostati i dalje. To nam je omogućilo i uvođenje nekih novih programa, od produženog boravaka do mnogih novih mogućnosti za roditelje i mališane – rekao je gradonačelnik.

Spremaju se i infrastrukturni radovi na nekim vrtićkim objektima. Ponajprije je riječ o objektu Loptica u Svilarskoj u koji će se uložiti više od dva i pol milijuna kuna europskog i gradskog novca.

– Zahvaljujući europskim sredstvima uz pola komponente iz gradskog proračuna idemo i u ulaganje u centralni objekt – najavio je Jakšić.

Podsjetimo, pred oba objekta je energetska obnova.

zatvori