Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Pijan se zaletio prema rotoru, ‘puknuo’ BMW i pobjegao, ali ne zadugo

Muškarac koji iz više razloga nije imao što tražiti za upravljačem osobnog automobila prouzročio je jučer poslijepodne prometnu nesreću u Koprivnici pa pobjegao, no policiji nije dugo trebalo da ga pronađe.

Nesreća se dogodila oko 14 sati. Vozač (r. 1981.) upravljao je Polom koprivničkih registracijskih oznaka Ulicom Miklinovec u smjeru raskrižja s Ulicom Miroslava Krleže koje je uređeno kružnim tokom prometa. Rotoru je prišao prebrzo pa je prvo udario u rubni kamen, a onda u stražnji dio BMW-a koji je stajao pred rotorom zbog prometne situacije ispred sebe i kojim je upravljao vozač rođen 1992. godine.

Vozač Pola potom je napustio mjesto događaja, ali naknadno je pronađen. Odbio je alkotest, no bio je pod vidnim utjecajem alkohola pa je uhićen i zadržan u posebnoj prostoriji do otriježnjenja. Osim toga, ispostavilo se da je vozio usprkos tome što mu je vozačka dozvola već oduzeta zbog ranijih prekršaja.

U nesreći nitko nije ozlijeđen, vozač BMW-a nije bio pod utjecajem alkohola, a protiv vozača Pola ide optužni prijedlog.

zatvori