Utorak, 16. travnja 2024.

NESLUŽBENO Bivši hrvatski reprezentativac najizgledniji kandidat za ‘vruću’ klupu Slaven Belupa?

Nakon subotnjeg poraza od Osijeka, Upravni odbor Slaven Belupa smijenio je trenera Tomislava Ivkovića. Odmah po njegovoj smjeni, počele su špekulacije o imenu novog prvog čovjeka Slavenove klupe.

U ovom trenutku spominju se tri dobro poznata trenerska imena, a to su Igor Štimac, Mario Tokić i Dinko Jeličić.

Igor Štimac je bivši proslavljeni hrvatski reprezentativac koji je u svojoj trenerskoj karijeri vodio Hajduk, Cibaliju, Zagreb, Zadar te iranski Sepahan i katarski Al-Shahaniya. Također, Štimac je bio i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije u ciklusu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine. Iako je Štimac jedan od kandidata za klupu Slavena, on nije najrealnija opcija jer je pitanje mogu li Farmaceuti latiti njegov trenerski angažman.

S druge strane, Dinko Jeličić bio bi najisplativije rješenje za klupu Slaven Belupa i trenutno nema trenerski angažman. On je u svojoj trenerskoj karijeri vodio Rudeš, a bio je i šef omladinskog pogona u španjolskom Alavesu.

Međutim, kako saznajemo od izvora bliskih klubu, najizgledniji kandidat za “vruću” klupu Slaven Belupa je bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Tokić. Nakon što je okončao igračku karijeru 2006. godine, Tokić se odmah bacio u trenerski zanat. Zanimljivo, u Lokomotivi je bio pomoćni trener Tomislavu Ivkoviću, a kasnije je i sam dosta uspješno vodio Lokose.

Iz kluba još nema nikakvih službenih informacija, ali odluka će biti donesena kroz nekoliko dana.

zatvori