Utorak, 23. travnja 2024.

Mladen Fajdetić novi je ravnatelj koprivničkog Centra Svitanje

Mladen Fajdetić novi je ravnatelj koprivničkog Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Odluka je to koju je jučer donijelo Upravno vijeće Svitanja, a za koju je suglasnost dalo i nadležno Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Upravno je vijeće, naime, utvrdilo da Fajdetić ima najbolje reference za taj posao od četvorice prijavljenih kandidata. U uži krug za poziciju ravnatelja ušli su prijašnji ravnatelj Milivoj Androlić i novoizabrani Mladen Fajdetić s obzirom na to da su jedini zadovoljili propisane uvjete na natječaju, doznali smo predsjednika Upravnog vijeća Dražena Fučkara.

No, spomenimo kako ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić pri prvom postupku odabira novog ravnatelja početkom godine nije dala suglasnost za Fajdetićev odabir, za što ima diskrecijsko pravo. Upravno je vijeće stoga ponovno raspisalo natječaj te je pri drugom pokušaju dobilo odobrenje za odluku.

Iako su neki mediji, kako nam govori predsjednik Vijeća Fučkar, sugerirali da će ovom odlukom prijašnji ravnatelj Milivoj Androlić ostati bez posla, to nije tako. Njemu će, naime, biti ponuđeno radno mjesto u Svitanju u skladu sa stupnjem njegove stručne spreme.

Dodajmo da Mladen Fajdetić trenutno radi kao učitelj razredne nastave u Osnovnoj školi “Antun Nemčić Gostovinski”.

zatvori