Četvrtak, 25. travnja 2024.

Mateo Galjer i dalje treba pomoć za operaciju koja bi mogla promijeniti njegov težak život

Mladi Mateo Galjer iz Prugovca koji boluje od teškog oblika idiopatske skolioze u siječnju putuje u Hamburg. Tamo će biti podvrgnut još jednoj operaciji koja bi mu trebala olakšati život s ovom mukotrpnom bolešću.

Najnovije informacije o Mateovoj operaciji doznali smo od njegove majke koja će s njime putovati u Njemačku.

– Iako je Mateo trebao u Hamburgu biti već 1. prosinca, termin je nažalost odgođen kojih mjesec dana, točnije u bolnici moramo biti 8. siječnja. Sama operacija bit će tek 20. veljače, a do onda Mateo mora šest tjedana ići na procese rastezanja – rekla nam je Mateova majka Elvira Galjer.

Mateova obitelj još nije sigurna kako će putovati do Njemačke i hoće li im Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje pokriti troškove putovanja.

Foto: Glas Podravine.

– Nažalost, u takvoj smo situaciji da moramo tražiti pomoć. Nadam se da samu operaciju nećemo morati platiti, no ipak je tu boravak od neka tri mjeseca u stranoj državi. Kad je Mateo bio u Zagrebu u bolnici sve je bilo lakše i jednostavnije jer smo ipak imali nekoga tko nam je mogao pomoći s pranjem odjeće i ostalim stvarima, no sada će sve biti otežano. Srećom, osigurala sam smještaj kod jedne gospođe ako neću moći biti s njim u bolnici. No, svakako bih voljela biti s njim jer su rastezanja bolnija i od same operacije – dodaje njegova majka.

Podsjetimo, Mateo je rođen s iskrivljenjem kralježnice, a velike deformacije počele su se događati unazad tri godine kada se stanje toliko pogoršalo da su mu liječnici morali ukloniti čak tri rebra kako bi mogao disati. Ipak, obitelj vjeruje da će mu doktori u Hamburgu pomoći da konačno počne živjeti normalnijim životom.

Pitali smo njegovu majku i kako se Mateo trenutno drži. – Mateo nije baš najbolje, ima cistu na mozgu i sad još ima problema s koljenom. Sve se nekako nakupilo.

Stoga ukoliko ste u mogućnosti pomoći Mateu i njegovoj obitelji možete to učiniti uplatom na račun otvoren u Zagrebačkoj banci na ime – Mateo Galjer HR6623600003238025343 ili ih možete kontaktirati na telefonski broj 092 179 2431. Svaka kuna i savjet su dobrodošli.

zatvori