Četvrtak, 25. travnja 2024.

Lovro Mršić i Jana Dombaj sudjelovali na 14. Susretu Dječjih vijeća Hrvatske

Članovi Dječjeg gradskog vijeća grada Koprivnice i Društva Naša djeca Koprivnica bili su sudionici 14. Susreta Dječjih vijeća Hrvatske koji je u Opatiji održan od 29. do 31. listopada. Susret se odvijao paralelno uz Eurochild konferenciju čiji je slogan “Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!”.

Ispred Društva Naša djeca Koprivnica na susretu su sudjelovale učiteljica Suzana Hergotić i predsjednica Društva Jadranka Lakuš. Dječji gradonačelnik Lovro Mršić i njegova zamjenica Jana Dombaj predstavljali su pak koprivničko Dječje gradsko vijeće te su sudjelovali u raznoraznim radionicama i razmjenjivali iskustva s drugim članovima dječjih gradskih vijeća.

– S obzirom na to da je Koprivnica zahvaljujući Društvu Naša djeca među prvima u Hrvatskoj dobila Dječje gradsko vijeće, i naša mala delegacija je tu. Učimo o unapređenju dječje participacije, razmjenjujemo iskustva i u zanimljivoj radionici upoznajemo grad domaćin. Prilika je to i za druženje s dragim prijateljicama iz društava s područja cijele Lijepe naše – rekla je predsjednica Društva Naša djeca Jadranka Lakuš.

Domaćini konferencije i susreta bili su Društvo Naša djeca Opatija i Grad Opatija – Grad prijatelj djece.

zatvori