Utorak, 23. travnja 2024.

Koprivnički prijatelji životinja prikupili 2500 potpisa za čipiranje i sterilizaciju pasa te izgradnju azila

Iz koprivničke građanske inicijative “Glas za njuškica spas” danas su se pohvalili s 2512 prikupljenih potpisa na svojoj peticiji. Potpisali su je, kažu, građani Koprivnice i županije.

Njome traže početak sterilizacije pasa s 1. siječnja iduće godine, provjeru i čipiranje pasa do 31. prosinca ove godine te izgradnju odgovarajućeg skloništa za napuštene životinje koje bi, poručuju, radilo na javan i transparentan način uz kontrolu zaštitnika životinja, do kraja iduće godine.

Potpise su danas predali u Gradsku upravu:

– Očekujemo da će gradonačelnik, gospodin Mišel Jakšić pripremiti odgovarajuće odluke te ih uputiti prema Gradskom vijeću na usvajanje. Također, očekujemo da će predsjednik Gradskog vijeća, gospodin Ivan Pal prijedloge odluka uvrstiti za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća. Naši zahtjevi su realni, logični i provedivi, stoga apeliramo na gradske vijećnice i vijećnike da ih prihvate – rekla je okupljenim novinarima Maja Gašparić.

Zadovoljni su brojem građana koji su im dali podršku i koliko su Koprivničanci upoznati sa spomenutom problematikom.

– Iznenadilo nas je i što su nam ljudi samoinicijativno prilazili i tražili informacije. Hvala svima onima koji su bili spremni potpisati i dati nam svoj glas za početak rješavanja ovih problema. Prikupljeni potpisi daju nam jednu težinu i pravo da tražimo od Gradske vlasti da se stvari počnu rješavati – smatra Zoran Paša.

Podsjetimo, građanska inicijativa “Glas za njuškica spas” broji sedamdesetak članova i djeluje od rujna ove godine.

zatvori