Četvrtak, 25. travnja 2024.

Kakav dan! Opijali se, svađali, tukli – na kraju uredovala policija

Tijekom subote policija je registrirala pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, doznali smo od policijske službenice za informiranje Dijane Žagar.

Bili su to drsko ponašanje i davanje alkoholnih pića pijanim osobama u Koprivnici, tučnjava u Peterancu te tučnjava i ponovo davanje alkoholnih pića pijanoj osobi u Đelekovcu. Policija je tri osobe zadržala do otražnjenja.

Tako su u rano popodne, oko 13.45 dvojica pijanih muškaraca napravila rusvaj u kafiću na koprivničkom Trgu podravskih heroja. Stariji, rođen 1982. bio je i pijaniji – izmjereno mu je 1,89 promila alkohola u krvi. Mlađi, ’85. godište, imao je “samo” 1,76. Bez razloga su počeli s terase razbacivati stolove i stolce na pločnik ispred te razbijati čaše u kafiću. Pijane je policija odvela na triježnjenje, te im slijedi prekršajna prijava. Odgovornom su utvrdili i službujuću konobaricu, rođenu 1988. jer je davala pića već pijanim osobama. Stoga joj je naplaćena kazna na licu mjesta od 100,00 kuna.

Ista je kazna naplaćena i 18-godišnjoj konobarici u Đelekovcu jer je utvrđeno da je davala piće pijanom nasilniku rođenom 1995.
On je sinoć oko 22.30 u Ulici Pavla Kvakana pod utjecajem alkohola od 1,62 fizički i verbalno napao 15 godina stariju gospođu. Pri tom joj je vikao pogrdne riječi, nekoliko ju je puta udario šakom po tijelu, čupao za kosu i nabio u zid. Oštećenoj su ozljede sanirane u koprivničkoj bolnici a nasilnik je završio u policiji na triježnjenju te mu slijedi optužni prijedlog.

Tučnjave je popodne bilo i u Peterancu. Maloljetnik rođen 2000. godine nakon kraće rasprave fizički je nasrnuo na gospodina ’77. godište. Odgurnuo ga je i udario šakom u glavu, zbog čega i njemu slijedi optužni prijedlog. Ovaj se izgred dogodio oko 14 sati u Ulici Frana Galovića.

zatvori