Petak, 26. travnja 2024.

Jakšić nakon izbora za vijeća mjesnih odbora: Kod nas nije za pobjedu dovoljno reći da si nezavisni

U lijevoj koaliciji koju čine SDP, HSS, Glas, Laburisti, HSU i HSLS zadovoljni su rezultatima koje su njihove liste polučile na nedjeljnim izborima za vijeća koprivničkih mjesnih odbora.

S osvojenih 58 mandata, lijeva koalicija je pobjednik nedjeljnih izbora, rekao je to tijekom jučerašnje konferencije za medije predsjednik koprivničkog SDP-a Tomislav Golubić. I dok lijevi, kaže, održavaju kontinuitet rezultata, jer ukupni postotak glasova koalicije na razini cijele Koprivnice jednak je rezultatu koji su ostvarili na lokalnim izborima, nastavljen je trend konstantnog smanjenja izlaska birača na izbore ovog tipa. U ukupnom zbroju, na izbore za vijeća mjesnih odbora izlazi ih petstotinjak manje, upozorili su.

Osim predsjednika koalicijskih stranaka, na konferenciji su bili i gradski čelnici – gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Melita Samoborec i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

Jakšić je rekao da im nedjeljna pobjeda daje dodatni vjetar u leđa za nastavak sa svim projektima kojima planiraju nastaviti razvoj Koprivnice. Radi se o velikim projektima za Koprivnicu i od velikog značaja za naše građane poput, kaže Jakšić, izgradnje OŠ Podolice, izgradnje dvorane pri OŠ Đuro Ester, uređenje Zrinskog trga… Osim toga, ovaj je rezultat dokazao da je koprivnička najjača organizacija SDP-a u Hrvatskoj, ocijenio je te dodao i da su, s obzirom na nacionalne trendove, nezavisni u Koprivnici – izgubili:

– Kod nas nije, kao u nekim krajevima, za pobjedu dovoljno reći da si nezavisni. Naši građani znaju prepoznati kvalitetu našeg rada – zaključio je SDP-ov gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

 

Foto: Marko Horvat / SDP.
Foto: Marko Horvat / SDP.
Foto: Marko Horvat / SDP.
Foto: Marko Horvat / SDP.
zatvori