Srijeda, 24. travnja 2024.

IVAN HAJDIĆ Najbolji strijelac Prve ŽNL i ‘prva violina’ vodećeg Bratstva: Od početka smo znali da imamo dobru momčad, a u Drnju nas čeka ‘paklena’ utakmica

Nogometaši Bratstva iz Kunovca protekle su nedjelje visokom pobjedom nad legradskim Graničarom (5:0) preuzeli vodeću poziciju Prve županijske nogometne lige. Iako se radi o sjajnoj momčadi, u redovima Bratstva svakako valja izdvojiti ubojitog ‘killera’ Ivana Hajdića.

Hajdić je trenutno vodeći strijelac Prve ŽNL s 15 postignutih pogodaka u 13 kola, a svakako valja istaknuti kako u tri kola nije ni nastupio, čime je njegov učinak još impresivniji. U prosjeku zabija gol po utakmici, a u spomenutoj pobjedi protiv Graničara zabio je hat-trick i tako pomogao svojoj momčadi da nakon dugih pet godina preuzmu vodeću poziciju.

– Nogomet sam počeo igrati u zagrebačkom klubu Prečko, gdje sam u istoimenom kvartu i odrastao. Nakon što sam se zaposlio, nisam imao vremena za treniranje pa sam odlučio prihvatiti poziv mog prijatelja i sadašnjeg suigrača Viktora Bartolića da se priključim Bratstvu. Naravno da sam zadovoljan sa svojim igrama i golovima, ali nisam samo ja zaslužan za to, već cijela momčad. Najviše uživam igrati s Markom Jurčićem i Dejanom Slijepčevićem. Skupa igramo od malih nogu, ali cijela momčad iz utakmice u utakmicu sve više napreduje i uvijek ćemo dati svoj maksimum – rekao je Ivan Hajdić, napadač Bratstva iz Kunovca.

Hajdić, Slijepčević i Jurčić u redove Bratstva stigli su iz Kalinovca, a ove sezone ukupno su postigli 27 pogodaka. Uz 15 pogodaka Hajdića, Slijepčević je nadodao njih sedam, a samo dva manje postigao je i Jurčić.

Kunovčane do kraje polusezone čekaju još dvije utakmice, a trenutno imaju 25 bodova, odnosno jedan bod više od drugoplasiranog Tomislav-Radnika iz Svetog Ivana Žabna. U sljedećem kolu gostuju kod trećeplasiranog Tomislava iz Drnja, a u posljednjem jesenskom kolu na domaćem terenu mogli bi proslaviti naslov polusezonskog prvaka protiv molvarske Mladosti.

– Od početka sezone znali smo da imamo kvalitetnu momčad i da nam je mjesto u samom vrhu. Imamo sjajne navijače i Upravu koji stoje iza nas, a to nam daje dodatni vjetar u leđa – istaknuo je Hadjić.

Upravo bi derbi utakmica protiv Tomislava mogla biti ključna za osvajanje jesenskog naslova prvaka. Ukoliko Kunovčani slave na ‘Parku prinčeva’, napravili bi veliki korak prema željenom cilju – da polusezonu završe na prvom mjestu.

– Još nikad nisam igrao protiv Tomislava iz Drnja, iskreno ne znam kakvi su, ali bore se za vrh i respektiramo ih. U Drnju nas čeka teška utakmica, neka bolji pobijedi – zaključio je Hajdić.

Iako i Drnje ima sjajne napadače i dobru momčad, sigurno je da će posebno pripaziti na Hajdića koji će iskoristiti svaki eventualni propust u njihovoj obrani.

zatvori