Prije tri tjedna prvi je sportski kviz održan u koprivničkom kafiću Guliver. Jedna od 11 prijavljenih ekipa bila je i naša te je osvojila sedmo mjesto.

Začetnik ideje je mladi Koprivničanac Neven Žnidar. Kviz kao forma u posljednje je vrijeme sve popularnija u kafićima, a Žnidar je u suradnji s Guliverom odlučio krenuti s tematskim kvizom o sportu.

U seriji od 30 pitanja najbolje se snašla ekipa Mamuti, inače igrači Zagorca, koji su s 22 osvojena boda osvojili titulu pobjednika.

Donosimo vam izbor pitanja sa sportskog kviza u Guliveru. Biste li se mogli nositi s pobjednicima? Provjerite…

1. Pošto nam je svima ovo ljeto obilježilo Svjetsko prvenstvo, valjalo bi početi sa njime i prisjetiti se jedne države koja je čak tri puta ulazila u finale svjetskih prvenstava, ali ga nikada nije osvojila. O kojoj se državi radi?

2. Ništa bez nama najdraže lige na svijetu – HNL. U povijesti je samo jedan nogometaš zaigrao za Dinamo, Hajduk, Rijeku i Osijek. Taj gospodin je..?

3. Samo je jedan hrvatski nogometaš u povijesti bio proglašen za najboljeg igrača mjeseca u engleskoj Premier ligi. On je…

4. Vrlo jednostavno. On je jedini igrač koji je Ligu prvaka osvojio s tri različita kluba. Tko je on?

5. Naša Podravka opet igra Ligu prvakinja, pa se sjetimo sada Podravke i zlatnih dana – iz koje je države bio klub s kojim je Podravka igrala finala Lige prvakinja 1995. i 1996. godine?

6. Na slici su dva europska stadiona na kojima igraju veliki gradski rivali. Ti su stadioni zračnom linijom udaljeni 300-tinjak metara. Koji klubovi igraju na tim stadionima? Pomoć: jedan od tih klubova danas se natječe u Prvoj, a drugi pak u Drugoj ligi svoje zemlje?

7. Uskoro počinje sezona skijanja u kojoj gledamo zadnjih 7 godina dominaciju Marcela Hirschera, a mi tražimo zadnjeg skijaša prije njega koji je osvojio Veliki kristalni globus?

8. Tražimo igrača s najviše nastupa u Premiershipu, njih čak 653. Prošle sezone se oprostio od nogometa, a nosio je i kapetansku traku engleske reprezentacije. On je ...?

9. Barcelona ima najviše osvojenih španjolskih kupova, odnosno Copa del Reya, i to 30. Koji je klub na drugom mjestu s osvojena 23 španjolska kupa?

10.1. Prepoznaj igrača!

10.2. Prepoznaj igrača!

10.3. Prepoznaj igrača!

10.4. Prepoznaj igrača!