Subota, 28. svibnja 2022.

GULIVEROV SPORTSKI KVIZ Izabrali smo 13 pitanja za vas. Provjerite svoje znanje!

Prije tri tjedna prvi je sportski kviz održan u koprivničkom kafiću Guliver. Jedna od 11 prijavljenih ekipa bila je i naša te je osvojila sedmo mjesto.

Začetnik ideje je mladi Koprivničanac Neven Žnidar. Kviz kao forma u posljednje je vrijeme sve popularnija u kafićima, a Žnidar je u suradnji s Guliverom odlučio krenuti s tematskim kvizom o sportu.

U seriji od 30 pitanja najbolje se snašla ekipa Mamuti, inače igrači Zagorca, koji su s 22 osvojena boda osvojili titulu pobjednika.

Donosimo vam izbor pitanja sa sportskog kviza u Guliveru. Biste li se mogli nositi s pobjednicima? Provjerite…

1. Pošto nam je svima ovo ljeto obilježilo Svjetsko prvenstvo, valjalo bi početi sa njime i prisjetiti se jedne države koja je čak tri puta ulazila u finale svjetskih prvenstava, ali ga nikada nije osvojila. O kojoj se državi radi?

Correct! Wrong!

2. Ništa bez nama najdraže lige na svijetu – HNL. U povijesti je samo jedan nogometaš zaigrao za Dinamo, Hajduk, Rijeku i Osijek. Taj gospodin je..?

Correct! Wrong!

3. Samo je jedan hrvatski nogometaš u povijesti bio proglašen za najboljeg igrača mjeseca u engleskoj Premier ligi. On je…

Correct! Wrong!

4. Vrlo jednostavno. On je jedini igrač koji je Ligu prvaka osvojio s tri različita kluba. Tko je on?

Correct! Wrong!

5. Naša Podravka opet igra Ligu prvakinja, pa se sjetimo sada Podravke i zlatnih dana – iz koje je države bio klub s kojim je Podravka igrala finala Lige prvakinja 1995. i 1996. godine?

Correct! Wrong!

6. Na slici su dva europska stadiona na kojima igraju veliki gradski rivali. Ti su stadioni zračnom linijom udaljeni 300-tinjak metara. Koji klubovi igraju na tim stadionima? Pomoć: jedan od tih klubova danas se natječe u Prvoj, a drugi pak u Drugoj ligi svoje zemlje?

Correct! Wrong!

7. Uskoro počinje sezona skijanja u kojoj gledamo zadnjih 7 godina dominaciju Marcela Hirschera, a mi tražimo zadnjeg skijaša prije njega koji je osvojio Veliki kristalni globus?

Correct! Wrong!

8. Tražimo igrača s najviše nastupa u Premiershipu, njih čak 653. Prošle sezone se oprostio od nogometa, a nosio je i kapetansku traku engleske reprezentacije. On je ...?

Correct! Wrong!

9. Barcelona ima najviše osvojenih španjolskih kupova, odnosno Copa del Reya, i to 30. Koji je klub na drugom mjestu s osvojena 23 španjolska kupa?

Correct! Wrong!

10.1. Prepoznaj igrača!

Correct! Wrong!

10.2. Prepoznaj igrača!

Correct! Wrong!

10.3. Prepoznaj igrača!

Correct! Wrong!

10.4. Prepoznaj igrača!

Correct! Wrong!

Guliverov sportski kviz
Pregaženi kao plitak potok
Jedinica k'o kuća.
Barem nešto
"Trudili smo se, ali protivnici su imali prednost terena."
Niste prošli
Niste u toj ligi, eventualno se možete sresti u kupu.
Prolazno
Pa dobro, više je od pola.
Nije loše
Lopta je okrugla, ali znanje je na nivou.
Skoro sve točno
Pušete pobjednicima za vratom i vrebate svoju priliku.
Sve točno!
Ma kakvo proljeće, imate sva četiri godišnja doba u Europi. Čestitamo!

Share your Results: