Subota, 28. svibnja 2022.

GULIVEROV SPORTSKI KVIZ Provjerite svoje znanje kroz izbor pitanja s drugog izdanja kviza

Prije nešto više od tjedan dana u koprivničkom Caffe baru Guliver održan je drugi sportski kviz. Kao i na premijernom izdanju, na kviz se prijavilo 11 ekipa, a voditelj nadmetanja bio je mladi Koprivničanac Neven Žnidar.

U seriji od 30 pitanja najbolje se snašla ekipa Drava.info/Mr. No good koja je s 24.5 bodova osvojila titulu pobjednika. Pobjedničku ekipu činili su Karlo Pjetri, Jurica Kolarec, Fran Petrušić, Dino Šipuš i Ivan Čolak.

Kako biste se vi snašli u ovom kvizu? Provjerite kroz izbor pitanja s drugog nastavka sportskog kviza u Guliveru!

1. Imamo sreće da je naš omiljeni kafić Guliver opremljen pikadom te svi možemo dokazati svojim prijateljima da smo najbolji, a usto se u njemu održava i pikado liga u kojoj nastupa PK Guliver te naravno da onda svi znamo koliko bodova nosi označeno polje...

Correct! Wrong!

2. Tko je apsolutni rekorder po broju nastupa na All-star utakmicama u NBA-u, sa čak 19 nastupa?

Correct! Wrong!

3. Samo jedan nogometni klub imao je barem jednog svog igrača u početnim postavama na posljednjih 9 finala Svjetskih prvenstava (1982. - 2014.) O kojem klubu se radi?

Correct! Wrong!

4. Koja reprezentacija ima najviše titula prvaka Copa Américe (čak 15 puta su osvajali)?

Correct! Wrong!

5. Čovjek kojeg tražimo jedini je nogometaš u povijesti nogometa koji je aktivno i na profesionalnom nivou za reprezentaciju svoje zemlje igrao u čak 4 različita desetljeća. Njegova reprezentativna karijera trajala je od 1989. do 2010. godine. Tko je svevišnja ikona koju tražimo?

Correct! Wrong!

6. Koji je hrvatski klub najveći tragičar Kupa Hrvatske? Inače, ovaj klub igrao je čak šest finala tog natjecanja, a nikad ga u svojoj povijesti nije osvojio.

Correct! Wrong!

7. Tražimo tenisača koji je još uvijek aktivan. Specifičan je po tome što nikad nije osvojio Grand slam turnir, a ima 27 ATP titula. Igrao je finale Roland Garrosa 2013. godine, a do tog finala je došao bez izgubljenog seta. Igrao je još 4 polufinala Grand slama (2 Australian open i 2 US open). Ima 3 osvojena Davis Cupa sa reprezentacijom. Najviši ranking u karijeri mu je 3. mjesto na ATP listi iz 2013. godine.

Correct! Wrong!

8. Samo se dva igrača u povijesti mogu pohvaliti titulom prvaka Hrvatske i osvajanjem engleskog FA Cup-a. Jedan je Angelo Henriquez, a drugi...

Correct! Wrong!

9. Prepoznaj stadion!

Correct! Wrong!

10. Prepoznaj igrača!

Correct! Wrong!

Guliverov sportski kviz 2
Jao
Baš ništa!
Slabo...
Svakako dođite na Guliverov sportski kviz, no možda je bolje da ste u publici.
Osrednje
Skoro pa prolazno.
Prolazno
Lopta je okrugla.
Nije loše
Vaše je znanje na nivou.
Vrlo dobro!
Skoro sve točno.
Sve točno!
Nema se što dodati! Prijavite se na Guliverov sportski kviz, ako već niste.

Share your Results: